AKSARAY (CİHAN)- Aksaray Girişimci İşadamları Derneği (AGİAD), geleneksel iftar davetlerinin 18.'sinde iş adamlarını bir araya getirdi. İftarın yapıldığı salonu dolduran davetliler, ezanla birlikte Türkiye'nin daha parlak bir geleceğe yürümesi, dünya üzerinde yaşanılan savaş, kıtlık ve açlık gibi sorunların sona ermesi için hep birlikte dua etti.
    AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Belediye Başkanı Nevzat Palta, ATSO Başkanı Ali Öztürk, Müftü Bekir Gülce, Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Selim Biçen, Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü ile birlikte çok sayıda davetlinin katıldığı iftara evsahipliği yapan AGİAD Başkanı Reha Güven, derneğin kuruluş ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
    Türkiye’nin 81 vilayetinde ve dünyanın 130 ülkesinde irtibatı olan AGİAD’ın üyelerine değişik fırsatlar sunduğunu belirten Güven, “Dünyada son günlerde makro ekonomik dengelerin tekrar bozulma emarelerinin göstermesiyle çalkantılı bir döneme giriyoruz. Artık dünyada top tank savaşı yerine bilgiler ve ekonomiler savaşacak. Verileri iyi okuyan ayakları yere sağlam basan ekonomistler bu savaşları idare edecek. Ülkemizin ekonomik verileri çok şükür iyi durumda." dedi.
    Aksaray’daki firmaların yeni düzene ayak uydurması gerektiğini belirten Güven, "Artık yüzümüzü önce diğer şehirlere sonra da diğer ülkelere döndürmeliyiz. Türkiye’nin 2023 yılı 500 milyar dolar ihracat hedefi içinde Aksaray’ımızın kendi işadamları da olmalı. Kendi içimizde rekabeti bırakıp dışarıya karşı güç birliği yapmalıyız." diye konuştu.
    İftar yemeğinin sonunda derneğe yeni üye olan 108 işadamına rozet takıldı. Yeni üyelere rozetleri Belediye Başkanı Nevzat Palta, Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Polis Okulu Müdürü Hasan Çevik tarafından takıldı.
    Belediye Başkanı Nevzat Palta, Aksaray’ın hızla gelişen bir il olduğunu ve her zamankinden daha çok birlik beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Aksarayımız 8–10 yıl içerisinde çok ciddi yatırımlar aldı. Tabii ki bu yatırımları sadece kendi iç bünyemizde değil, Türkiye ve dünya ölçeğinde değerlendirip yönlendirebilirsek, ben inanıyorum ki hem Aksaray’ımız hem de Türkiye’miz çok daha güzel noktalara gelecektir."
CİHAN