Toplam 110 megavat gücündeki iki santral için Bereket Enerji’nin verdiği ey yüksek teklif, ihale komisyonunun değerlendirmesinden sonra Rekabet Kurumu'nun ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun görüşüne sunulacak.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda Adıgüzel ve Kemer santrali ile bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların "işletme hakkının verilmesi" yöntemiyle yapılan ihalesinin nihai pazarlık görüşmesine, Bereket Enerji Üretim A.Ş. ile birlikte 6 firma katıldı. İhalede elemeli 5 turun ardından açık artırmaya geçildi. Artırmada 324 milyon 100 bin lira en yüksek teklifi veren Bereket Enerji A.Ş. ihaleyi kazandı.

Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, ihaleden sonra yaptığı değerlendirmede, Türkiye’de yenilenebilir enerji yatırımlarının hız kesmeden devam etmesi gerektiğini belirterek, ‘’ Biz Bereket grubu olarak üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle hareket ediyoruz.  Adıgüzel ve Kemer santralleri Bereket grubuna ayrı bir değer katacaktır. İki santrali de revizyon çalışmalarıyla birlikte en verimli şekilde işletmeyi hedefliyoruz’’ dedi.

ADIGÜZEL HES
Adıgüzel Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) Denizli'nin Güney ilçesinde Büyük Menderes Nehri üzerindedir. Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) tarafından işletilen santral 62 MW kurulu gücü ile Türkiye'nin 172. Denizli'nin ise 5. büyük enerji santralidir. Tesis ayrıca Türkiye'nin 80. büyük Hidroelektrik Santrali'dir.



KEMER HES
Kemer Barajı ve HES Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde Akçay deresi üzerindedir.  Elektrik Üretim A.Ş.( EÜAŞ tarafından işletilen santral 48 MW kurulu gücü ile Türkiye'nin 223. Aydın'ın ise 4. büyük enerji santralidir. Tesis ayrıca Türkiye'nin 97. büyük Hidroelektrik Santralidir.