Denizli’nin Büyükşehir olmasıyla birlikte kapanacak olan İl Özel İdaresi’nde 2014 yılının ilk 3 aylık bütçesi belirlendi.

İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin’in başkanlığında Kasım ayının son toplantısını yapıldı. 30 Mart 2014 tarihi ile görev ve yetkilerini Büyükşehir belediyesine devredecek olan İl Özel İdaresinin son bütçesi tartışmalar arasında 44 milyon TL olarak oy çokluğu ile kabul edildi. İl Genel Meclisi Başkanı Gürlesin, kasım ayı başında Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2014 mali yılı bütçesinin uzun bir maratondan sonra hazırlanarak kendilerine sunulduğunu bildirdi. İl Özel İdaresi Gelir Gider Taslak Bütçesinin, Plan ve Bütçe Komisyonunca 44 milyon lira olarak uygun görüldüğüne dair hazırlanan raporu okuyan komisyon başkanı Sezai Boran, 2014’ün ilk 3 ayında yapılacak hizmetler için bir bütçe oluşturduklarını ifade etti. Mart ayında yapılacak yerel seçim itibarıyla meclisin görev süresinin sona ereceğine dikkati çeken Boran, “Hiçbir zaman frene basmadık, kapatılmayı düşünmedik. Son saniyeye kadar hizmet edeceğiz. İşlerin daha seri ve süratli bir şekilde yapılabilmesini sağlayacak bir bütçe öngördük” diye konuştu. Bütçe görüşmeleri sırasında söz alan CHP’li Bekir Çapar’ın ‘Demokrasi tatile çıktı. İl Özel İdaresi kapatılıyor’ sözünü, ‘bütçe ile ilgili görüş ve düşünceleri konuşalım, siyasi konulara girmeyelim’ diyerek kesen İl Genel Meclisi Başkanı Gürlesin’in AK Parti Gurup Sözcüsü Avni Örki’nin yaptığı konuşmada siyasi açıklama yaptığını ancak meclis başkanının müdahale etmediğini ileri süren CHP’li üyeler sıralara vurarak tepki gösterdi. MHP ve CHP’li bazı üyelerde ayağa kalkarak yüksek sesle meclis başkanı Gürlesin’i eleştirdi. Grup başkanlarının konuşmalarının ardından 2014 yılı 3 aylık İl Özel İdaresi bütçesi 44 milyon lira olarak oy çokluğu ile kabul edildi. 

Bütçe yemeği düzenlendi

İl Özel İdaresi tarafından her yıl geleneksel olarak bütçe oylamasından sonra düzenlenen yemek, Kınıklı Polisevinde gerçekleştirildi. Yemeğe Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili İsmail Edip Yılmaz, meclis üyeleri ve daire müdürleri katıldı. İl genelinde özel idarenin yıllardır hizmet verdiğini ancak yapılacak daha çok işin olduğunu söyleyen Vali Demir, “İl özel idaremiz aldığı kararlarla Türkiye’de Denizli’de ilkleri yaşattı. Köylerde çok başarılı çalışmalar gerçekleştirildi. Ancak ilimizde daha yapacak çok işimiz var. Bugünde üç aylık bütçe oy çokluğu ile üyelerimiz tarafından kabul edildi. Kabul edilen bütçe ile birlikte il özel idaresi kapanana kadar insanlarımızın hayatlarını kolalaştırıcı hizmetleri köylere ilimizin en uzak noktalarına götürmeye devam edecek” diye konuştu. İl Özel İdaresinin kapatılarak yetkilerini Büyükşehir belediyesine devredeceğini hatırlatan Başkan Zolan’da, “Belediye olarak bu güne kadar il özel idaresinden talep ettiğimiz her şeyin oy birliği ile karara bağlanıp uygulamaya geçirildiğini gördük. Gerçekten kurumlar arası çok iyi bir diyalogla ilimize hizmet etmeye çalıştık.” Diye konuştu. Samimi bir havada gerçekten il yararına işler yapmak için meclis çatısı altında uzun tartışmalar yaptıklarını ve kararların oy birliği ile alındığını anlatan Gürlesin, “Denizli’de meclis olarak çok başarılı çalışmalar yaptık. Aldığımız kararlara bakıldığında yüzde 90-95 oy birliği ile alındığını görüyoruz. Bu çok güzel, gerçekten il yararına yapılacak faydalı çalışmalarda tüm meclis üyelerimiz birlikte hareket etti” diye konuştu.