Denizli’de 26 yıl önce Kale ilçesinde kurulan 2000 yılından bu yana da il merkezinde 4 şubesi ile Kale Davaz’ın damak tadını müşterilerine sunan Temizler Pide, son dört yılda yaptığı 1 milyon dolarlık yatarımla ülke genelinde açılmaya karar verdi. Kale Davaz’ın patentli meşhur pidesi ve yöresel ürünlerin satıldığı patentli Davazevi’ni tüm Türkiye’ye tanıtmak ve tattırmak istediklerini belirten Temizler Pide Salonları Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Temiz, 29 Eylül’de İstanbul’da CNR Fuar Merkezi’nde düzenlenecek 9. Franchising Fuarına katılmaya karar verdiklerini söyledi. Fuar alanında 20 metrekarelik bölümde Temizler Pide ve Davazevi markalarını tanıtacaklarını dile getiren Alaattin Temiz, “Temizler Pide olarak son dört yılda planlı bir büyümeyle franchisor destekli, bir franchising sistemi üzerinde çalıştık. Bununla ilgili olarak AR-GE çalışmalarında son dört yılda yaklaşık 1 milyon dolar sermaye ayırdık. Markalaşma konusunda da personelimizin uzmanlaşması için personelimizi ABD’ye staj eğitimine gönderdik. Alt yapısını oluşturduğumuz franchising sisteminde tamamen yatırımcıyı düşünüyoruz. Temizler adı altında iki farklı marka daha oluşturduk. Yatırım bütçesine göre yatırımcılara sunacağımız, ‘Temizler Pide’ ve ‘Davazevi’ markalarını İstanbul’daki fuarda yerli ve yabancı konuklarımıza anlatacağız.” Dedi.

Türkiye’de pidenin tadı aynı olacak

Fuarda tanıtacağımız markalardan ilki olan ‘Temizler Pide’ markasında genellikle cadde ve AVM restoranlara gireceklerini belirten Temiz, “Türkiye’nin her bölgesine isim hakkımızı vereceğiz. Franchising sistemimize giren ilk 10 girişimciden giriş bedeli almayacağız. Bu markamızı diğerlerinden farklı kılan son 10 yılda uyguladığımız ve bugün sadece bizde olan üyelik sistemidir. Temizler Pide markası ile işletme açacak yatırımcıların tüm kullanacağı malzemeleri de biz vereceğiz. Yatırımcılar bizden aldıkları malzeme ve bizim ismimizi kullanarak, bizim yönlendireceğimiz ustalar yardımı ile 55 çeşit farklı tatlardaki pideyi müşterilerine sunacaklar. Böylece Türkiye’nin her yerinde Kale Davaz’ın damak tadı sunulmuş olacak.” dedi. İkinci marka ‘Davazevi’nde ise daha düşük bütçeli yatırımcıları düşündüklerini anlatan Temiz, “Bu markamızda cadde – corner ve AVM kioskları için daha uygun olacak. Davazevi markasında içerik olarak yöremize özgü natürel tatlar, 40 kattan yapılan ve glikoz nişasta kullanılmadan yapılan Davaz Baklavası, kuru Davaz biberi, Davaz eriştesi, Davaz tarhanası ve en önemlisi Davaz’a özgü tahanlı pide dürüm satışa sunulacağı bir gıda butiği olacak.” diye konuştu

Türkiye’ye açılacağız

2012 yılı sonuna kadar hedeflerinin Türkiye’nin 10 farklı ilinde ‘Temizler Pide’ ve 25 farklı noktasında ‘Davazevi’ açmak olduğunu dile getiren Temiz, “Temizler Pide’nin yıllarca değişmeyen damak tadını bulundukları illerde ve bölgelerde müşterilerine sunmak isteyenler bize ‘www.temizlerpide.com.tr’ adresinden ulaşabilirler. Franchising bölümüne form doldurabilirler” şeklinde konuştu.