Araç lastiğinde dünya devlerinden biri olan Hankook Lastikleri yöneticileri,  Denizli Bölge Bayisi Delka Otomotiv'in davetlisi olarak Denizli'ye geldi. Nort Point Otel'de bir yemek programı düzenleyen Hankook Lastikleri, kullanıcılara lastikler hakkında bilgi verdi. Toplantıya Hankook Genel Müdürü Hyuna Jo Sohn, Delka Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kavak, Hankook Türkiye Satış Müdürü Tuncay Tansu, Hankook Bölge Satış Müdürü Ufuk Yılmaz, Hankook Pazarlama Müdürü Korkut Yazan, Hankook İş Geliştirme Müdürü Selçuk Gökçe, Denizli’de faaliyet gösteren otomotiv firmalarının yetkilileri, lastik satıcısı bayiler ve ağır yük taşımacılığı yapan lojistik firmalarının yetkilileri katıldı.

Güney Kore’de üretim yapan ve lastik konusunda dünya devleri arasında yer alan Hankook Lastikleri, 2003 yılında girdiği Türkiye pazarına 2013 yılının sonuna kadar distribütör aracılığıyla hizmet verdi. 2014 yılının Ocak ayından itibaren ise Türkiye'de kurdukları şirketle beraber bayi ağı kurmaya başladıkları belirtildi. Hankook Denizli Bölge Bayiliği için, 25 yıldır bu sektörde hizmet veren Delka Otomotiv'le anlaştıkları belirtildi.  
 
Hankook Lastiklerinin tanıtım gecesinde katılımcıları Türkçe konuşarak selamlayan Hankook Genel Müdürü Hyuna Jo Sohn, kardeş ülke olarak bildikleri Türkiye’de olmaktan büyük bir onur ve gurur duyduklarını ifade ederek, “Artık Türkiye pazarında da müşterilerimize hizmet vermeye başlayacağız. Lastik konusunda dünya devi olan ve dünyada üretilen önemli araçların orijinal parçaları arasında yer alan Hankook lastikleri, artık Türkiye’de de satılabilecek. Bu gün burada sizlere lastiklerimizin özelliklerini aktaracağız ve sizlerden gelen soruları cevaplandıracağız. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.
 
Konuşmaların ardından Türkiye Satış Müdürü Tuncay Tansu, Hankook lastikleri hakkında katılımcılara bilgi aktardı. Tansu, Hankook firmasının lastik konusunda dünyada satış konusunda dünyada 7. olduğunu belirterek, “2014 yılında Türkiye’de kurduğumuz şirket ile artık Türkiye’de hizmet vermeye başladık. Firmamız Güney Kore firmasıdır ve dünyanın önemli otomotiv markalarının lastik ihtiyacını karşılamakta ve orijinal parçaları arasında yer almaktadır. Hankook lastikleri dayanıklılığı ve kalitesiyle bilinen bir markadır. Dünyada birçok lastik firması bizlerin ürettiği teknolojiye ulaşamamıştır. Ağır vasıta ve binek araç konusunda dünyada tercih edilen Hankook lastikleri Türkiye pazarında da önemli bir yere sahiptir. Örnek olarak ağır vasıtalı araçlarda lastiklerde 1 kez kaplama yapılırken, Hankook lastiklerinde 3’e kadar kaplama yapılabiliyor” dedi.
 
Şu anda Türkiye’de 26 bayilerinin bulunduğunu ve bunu kısa sürede 70'e ulaştıracaklarını belirten Türkiye Satış Müdürü Tuncay Tunsu, “Denizli’de Delka Otomotiv ile Hankook lastiklerinin satışına başlanmıştır. İstanbul’da kurulacak büyük bir depo ile tüm bayilerin ve firmaların lastik ihtiyaçları karşılanacaktır” dedi.  

Delka Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kavak ise, "Delka Otomotiv olarak 25 yıldır Denizli'ye otomotiv yedek parça ve lastik satışı yapıyoruz. Hankook Lastikleri'nin Denizli Bölge Bayisi olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Hankook lastiklerini müşterilerimize rahatlıkla tavsiye ediyoruz. Denizli yolları Hankook lastikleri ile daha rahat olacak." dedi.