Denizli’de Aysan Raf Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Tin, firma olarak 2014 yılında yeni Pazar olarak belirledikleri kuzey Afrika ülkeleri Fas, Tunus ve Cezayir’e ihracat gerçekleştireceklerini söyledi. Bölgede 2013 yılında düzenlenen fuarlara katılarak sipariş aldıklarını yılsonuna kadar Denizli’den Afrika ülkelerine yaklaşık 15 bin ton raf sistemi ihracatı gerçekleştireceklerini belirten Tin, “Denizli’de 1984 yılından bu yana raf sistemleri üretimi yapıyoruz. Alanında Türkiye’nin üçüncü büyük, Ege bölgesinin ise en büyük firmasıyız. Bu güne kadar 25 farklı ülkeye ihracat yaptık. 2014 yılında hedefimiz Kuzey Afrika ülkelerine açılmak. O bölgede büyük bir talebin olduğunu belirledik. Yılsonuna kadar 15 bin ton raf sistemi ihracatı yapmayı planlıyoruz” dedi. Aysan Raf 30. yılsonu toplantısı North Point Otel’de gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Tin, başkanlığında gerçekleştirilen ve gün boyu devam eden toplantıya ülke temsilcileri, bölge, üretim, arge ve pazarlama müdürleri katıldı. Toplantı sonunda açıklama yapan Şahin Tin, 2012 yılında dünyanın 15 farklı ülkesine ihracat yaptıklarını, 2013 yılında ise 20 ülkeye, 2014 yılında ise başta Afrika ülkeleri olmak üzere 25 farklı ülkeye ihracat yapacaklarını vurguladı.

Üretim ve ciro artacak


16 bin metrekare si kapalı alan olmak üzere toplam 44 bin metrekare alan da şube çalışanları ile birlikte ortalama 250 çalışan ile yılda 36 bin ton raf üretimi yaptıklarını dile getiren Şahin Tin, “Yaptığımız yeni yatırımlar, yeni ve teknolojik makinelerimizle 2014’te yıllık üretimimizi ve ciromuzu yüzde 50 arttıracağız. İç piyasa ile birlikte ihracat yaptığımız Almanya, Belçika, İsviçre, Bosna-Hersek, Makedonya, Bulgaristan, Romanya, Ürdün, Kuveyt, Dubai, Irak, Libya, Mısır, Sırbistan, Kosova, Ukrayna, Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Fransa, Suriye, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan gibi ülkelere ilave olarak bu yıl kuzey Afrika ülkelerine de ihracat yapacağız” dedi.

Yeni makineler geliştirildi

Firma olarak yaptıkları Ar-Ge çalışmaları ile birlikte sektörle ilgili müşterilere büyük kolaylık sağlayan patentli yeni makineler ve ekipmanlar ürettiklerini ifade eden Şahin Tin, “2013 yılında Denizli’de yükleme sistemi ile robotun üretimini gerçekleştirmeyi başardık. Üretim kalite ve kapasitesini artırmak için 2 adet travers kaynak robotu, otomatik mekikle yükleme sistemini hayata geçirdik. 30 yıl önce civatalı çelik raf üretimi ile girdiğimiz sektörde, Türkiye’nin ilk üç firması arasına girdik. Ulusal ve uluslararası market, yapı market ve mağazacılık, depolama, giydirme, çelik depo sektöründeki birçok markaların tedarikçisi konumundayız” şeklinde konuştu.