Ziyarete Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ve Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da katıldı.
60 ülkeden 2 bin 700’ün üzerinde firmanın stant açtığı  Heimtextil Fuarı’nda, 2011 yılında 153 firmayla yer alan Türkiye, bu yıl 176 firmayla temsil edildi. Geçen yıl fuara 38 firma ile katılan Denizli ise 2012 yılında fuarda 46 firmayla temsil edildi.
Fuarla ilgili değerlendirme yapan Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli’nin fuarda 60 firması bulunan İstanbul ve 57 firması bulunan Bursa illerinin ardından 46 firma ile üçüncü sırada yer aldığını belirterek, “Bunu nüfusa ve ekonomik ölçeğe göre değerlendirecek olursak, ülke boyutunda, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Heimtextil Fuarı’nda ülke liderinin Denizli olduğunu söyleyebiliriz. Bu bakımdan Denizli’nin sanayici ihracatçı firmalarıyla gurur duyuyoruz.” dedi. 
Daha çok 8 ve 9 numaralı hollerde stant açan Denizli firmalarının, önceki yıllara göre morallerinin daha çok yerinde ve geleceğe umutla baktıklarını gördüklerini söyleyen Başkan Necdet Özer, “Fuarda yoğun bir ziyaretçi akını vardı. Firmaların stantlarına yaptığımız ziyarette, herkesin bir umutla, mevcut yada potansiyel bir alıcıyla görüşme yapar durumda olduğunu, Denizli ürünlerine ilginin büyük olduğunu gördük. Bu ziyaretçilerin gezici değil, potansiyel alıcılardan oluştuğunu gözlemledik.” diye konuştu.
Fuar katılımcılarının, karşılaştıkları ilgi sonrasında, “Denizli ihracatı içinde 1.5 milyar doların üzerinde olan olan tekstil payının yüzde 30-35 daha arttırılabileceği” beklentisi içine girdiğini ve bunun Denizli adına hem umutlandırıcı hem de sevindirici olduğunu belirten Başkan Özer, “Zira burada stand açan firmaların her biri 35 bin ila 150 bin Euro arasında değişen bedeller harcayarak buralara geliyorlar. Firmalarımız için bu durum mevcut ve potansiyel müşteri ve rakiplerine ‘bu piyasada biz de varız’ demek anlamına geliyor. Artık günümüz dünyasında ticari anlamda bunun zorunlu olduğu da bir gerçektir.” diye konuştu.  
“Biz fuarda bu izlenimi ve özgüveni gördük.” diyen Başkan Özer, sözlerini şöyle tamamladı: “Fuarda Çin, Hindistan, Pakistan ve Bangladeş gibi Asya firmalarının yoğun olarak bulunduğu 10 numaralı hollerde de gözlem yapma fırsatımız oldu. Denizli tekstilcisi ürettiği ürünün kalitesi, güvenilirliği ve istikrarlı hizmet sunumuyla Uzakdoğu firmalarından ayrılmış durumdadır. Fuarın ilk günü olmasına rağmen Denizli standlarının bulunduğu bölümde gördüğümüz yoğun ilgi ve görüşme trafiği bizlerde bu kanaatin oluşmasını perçinlemiş oldu. Firmalarımızın yoğun olarak bulunduğu 8 numaralı holde 32 firma, 9 numaralı holde 12 firma, 4 ve 11 numaralı holde de birer firma ile temsil edilen Denizli; kalitesiyle, oluşmuş müşteri güveniyle bizleri bir kez daha gururlandırdı. Firmalarımızı kutluyor, yeni markalarla başarılı daha nice fuar dönemleri diliyoruz.”