SAMSUN (CİHAN)- Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİF) tarafından 21-23 Haziran’da Samsun’da açılacak ‘2. Karadeniz Sanayi ve Ticaret Fuarı ve Zirvesi’ne katılacak ve stant açacak firmalar için başvurular başladı.
        KASİF, Canik Kültür Merkezi’nde fuar açacak. KASİF Başkanı Osman Reis, fuarda stantların firmalara ücretsiz olarak verileceğini, fuara Amasya, Çorum, Samsun, Tokat, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize ve Trabzon olmak üzere 10 ilden firmaların katılacağını söyledi. Daha önce bölgede böyle bir organizasyon yapılmadığının altını çizen Reis, “Hiçbir firmaya stantlar ücretsiz olarak verilmedi. İlk defa biz KASİF olarak böyle bir organizasyon yaptık. Trabzon’dan sonra Samsun’da da katılımcı firmalara stantları ücretsiz olarak vereceğiz. Fuarda stant açmak isteyen firmalar projemizin internet sitesinden başvurabilir. TR-90 ve TR-83 Bölgelerinde imalat sanayi basta olmak üzere tüm sektörlerde faaliyet gösteren KOBİ’ler başvuruda bulunabilir. 10 Hazirana kadar devam edecek başvurular için firmalar www.karadenizticaretzirvesi.com adresinden ve KASİF’e bağlı derneklerden de başvuru yapabilirler.” diye konuştu.
        KASİF’in yürüttüğü projenin AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklendiğini, SGK tarafından projenin izlendiğini hatırlatan Reis, yürütülen bu projenin Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB), Karadeniz İşadamları Derneği (KARGİD) ve Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) ortakları arasında yer aldığına dikkat çekti.
        Reis, şöyle konuştu: “KASİF olarak Karadeniz bölgesindeki KOBİ'lerin birbirini tanıyacağı, bayilik verip, ticaret yapacağı, iş görüşmeleriyle yeni fırsatlar yakalayacağı ortamlar tesis edilmesine katkıda bulunmayı ve birbirleriyle olan ticaretlerini arttırarak bölgedeki KOBİ'lerin ticaret hacimlerinin büyümesine katkı sağlamak amacıyla bu projeyi hazırladık. Proje sonunda ekonomik büyümesi için katma değer sağlanan KOBİ'lerin istihdam olanaklarını arttırmayı ve bölgedeki kayıtlı kesimin güçlenip genişlemesi için fayda sağlamayı ve kayıtlı istihdamın arttırılması ve kayıt dışı istihdamın azaltılması sürecine katkı sağlamayı hedefledik.”
CİHAN