Farklı uygulamalar ile eğitime desteğini sürdüren Denizli Belediyesi, bu kez Reşat Vural İlköğretim Okulu’nun eski binasını baştan aşağı yenileyerek spastik engelli çocukların eğitim alacağı bir hale dönüştürdü. Gültepe Mahallesi’nde bulunan Reşat Vural İlköğretim Okulu’nun eski binasının tadilatını gerçekleştiren Denizli Belediyesi, yaptığı bu çalışmayla kente engelli çocukların eğitiminde kullanılacak bir merkez kazandırdı.

Yeni haliyle okulun Milli Eğitim Müdürlüğüne teslimi için düzenlenen törende ise spastik engelli çocukların sevinçleri görülmeye değerdi. Törene Vali Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ve çok sayıda davetli katıldı.

Okulun açılısında konuşan Belediye Başkanı Osman Zolan, ‘Bir ülkenin zenginliği, gelişmiş ticaret ağı, yapılan yatırımları yada zengin yeraltı rezervleri ile değil eğitilmiş, geliştirilmiş sağlıklı bir nesil yetiştirmesi ile belli olur. Geleceğe ancak bu şekilde umutla bakılabilinir. Eğitimde bir kuruma yüklenen sorumluluklar değildir, bu anlamda tüm kurumlar elini taşın altına koymalıdır. Engelli çocuklarımızın topluma kazandırılması içinde bütün bu kurumların bu çocuklarımızın eğitimlerinin sağlanması bakımından üzerine düşeni yapmaları gerekir. Bu engelleri eğitimle aşabiliriz fakat gönüller de ve beyinlerde engeller var önce bunları aşmamız gerekiyor. Engeller kaldırıldığında bu çocuklarımızın neler yapabileceğini göreceğiz. Burada nerdeyse binayı yeniden yaptık. Engelliler için rampa ve asansör yapıldı. Eski lavabolar ve tuvaletler yıkılıp engellilerin de kullanacağı şekilde yeniden inşa edildi. Karo mozaik olan tabanlar sökülüp hollerde mermer, sınıflarda ise laminat parke döşendi. İç ve dış boyaları yapıldı. Çatı izolasyonu yenilendi. Kiremitlerin tamamı değiştirildi, kantin engelli öğrencilerinde kullanacağı şekilde düzenlendi, elektrik, su ve pis su tesisatları komple yenilendi. Bina ısıtması ise doğalgaza dönüştürüldü. Çocuklarımızın yüzündeki gülümsemeyi görmek ise bizi son derece mutlu etti’ dedi.


Eğitime kazandırılan bu okulla engelleri aşmada büyük bir adım atıldığını dile getiren Milletvekili Zeybekci ise yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi: ‘Önceden engelli öğrenciler bir mahkum gibi evlerden dışarı çıkarılmaz kapılar ardında suçlu gibi yaşarlardı. Engelli olmaları bir suçmuş gibi yansıtılan dönemler bitti. Bu çocuklarımız eğitilecek ve topluma faydalı bireyler haline getirilecek. Herkes bir gün engelli adayıdır. Engelli olmak suç değil. Onlar için elimizden geleni yapmalıyız. Bizim insanımız arlıdır. Onların bulup sorunlarının çözümü için yapılanlar ortada. Denizli Belediyesinin yaptığı bu derslikler çocuklarımız için güzel bir eğitim yuvası oldu’ dedi.

Vali Abdülkadir Demir ise Denizli’nin 2011 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan engelli ve evde bakımı sağlanan vatandaşlar için ayrılan yardım bütçesinin 51 milyon olduğu ve engelli vatandaşların yalnız olmadığını belirterek eğitim anlamında daha fazla çalışma yapılacağını sorunun çözüm yolunun eğitim olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından törene katılanlar öğrencilerle birlikte okulu gezdiler.