Denizli’de yüzlerce öğrenci ve veliyi ilgilendiren değişim. Yeni eğitim sistemi nedeniyle ilkokul olarak geçtiğimiz yıl hizmet veren Sevil Kaynak ortaokula dönüşürken, ortaokul olarak hizmet veren Arif Yalınkaya ise ilkokula dönüştü. 

Okulların açılmasına günler kala Denizli Milli Eğitimi’nde önemli bir değişiklik yaşandı. Geçtiğimiz yıl 4+4+4 eğitimi sistemi modeli devreye girmiş, 8 yıl eğitim veren  ilköğretim okulları, ilkokul ve orta okul olarak ikiye ayrılmıştı. Bu süreçte Denizli’de okullar ihtiyaç durumuna ve derslik sayısına göre ayrıştırılmıştı. 1 yıl boyunca da planlanan çerçevede eğitim-öğretim okullarda verildi. Ancak bu yıl okul zili çalmadan iki okulda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tekrar planlama yaptı. Geçtiğimiz yıl yeni sistemle Arif Yalınkaya ortaokul olarak, Sevil Kaynak ise ilkokul olarak hizmet vermişti. 
Öğrenci sayısı ve derslik sayılarını göz önüne alan Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni eğitim öğretim yılında Arif Yalınkaya’yı ilkokula, Sevil Kaynak’ı ise orta okula dönüştürdü. 
Bu durumun zaruretten kaynaklandığını açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, şunları söyledi, “Arif Yalınkaya ve Sevil Kaynak okullarımızda yeni bir düzenleme yaptık. Sevil Kaynak derslik sayısı ve aldığı öğrenci kapasitesi nedeniyle artık ortaokul olarak hizmet verecek. Arif Yalınkaya’da ilkokul olacak. Böylelikle yaşanan sıkışıklık ortadan kaldırıldı. Bu eğitim öğretim yılında bu okullar arasında öğrenci ve öğretmenlerimiz yer değişecek” dedi.