Muğla Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali, tiyatrocu Levent Kırca'yı 'Yılın Keçisi' seçti.
Kültür ve Sanat Festivali kapsamında her yıl geleneksel olarak verilen 'Yılın Keçisi' ödülünün bu yılki sahipleri belli oldu. Festival komitesi bu yıl tiyatrocu Levent Kırca ve üç telli bağlama sanatçısı Hayri Dev'i yılın keçisi seçti. Konuyla ilgili açıklama yapan Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Yılın Keçisi ödüllerinin 9 yıldır geleneksel olarak verildiğini belirtti. Yılmaz, festival komitesinin Levent Kırca'yı 21 yıldır aralıksız olarak devam eden 'Olacak O Kadar' programındaki inadı ve sanat yaşamındaki ilkelerinden taviz vermediği için bu ödüle layık görüldüğünü söyledi. Yılın Keçisi ödülünün bu ülkenin yetiştirdiği cesur ve sözünün arkasında duran kişilere verildiğini aktaran Ölüdeniz Belediye Başkanı Yılmaz, "Olacak o kadar adlı programı ile 21 yıl inatla televizyonlarda halkı eğiten Levent Kırca, zaman zaman programın televizyondan kaldırılmasına rağmen inatla bu programını yapmaya devam etmiştir. Ayrıca Anadolu'yu karış karış gezerek tiyatro sevgisini insanlara aşılamak için gösterdiği inadı da bu ödülü kendisine getirmiştir." dedi.
Bu yıl ilk defa internet üzerinden alınan öneriler doğrultusunda Yılın Keçisi ödülünü iki kişiye verdiklerini de hatırlatan Keramettin Yılmaz, bu yılın diğer keçisinin üç telli bağlama ustası Hayri Dev olduğunu açıkladı. Yılmaz, Denizli'nin Çameli ilçesinde yaşayan Dev'in UNESCO tarafından 'Yaşayan Kültür Mirasları' listesine alındığını belirtti.