Denizli'de YGS'de ilk bine giren 14 öğrenci törenle ödüllendirildi. Dedeman Park Otel’deki ödül törenine Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, oda başkanları, okul yaptıran hayırseverler, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Bu yıl YGS’de Denizli’nin eğitimdeki gerçek yüzünü göstermenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Akgül, sınavlarda dereceleri yukarıya taşımak için Vali Demir başkanlığında başlatılan "Başarı İzleme ve Geliştirme" projesinin ilk yılında böyle bir başarı elde etmenin anlamlı olduğu belirterek, hedeflerinin birincilik olduğunu söyledi. Rektör Bağcı ise başarının arkasında PAÜ’nün de içinde yer aldığı söz konusu projenin olduğunu dile getirdi. Başkan Zolan da, “Denizli birçok kez üniversite giriş sınavlarında aldığı derecelerle göğüs kabarttı. Birkaç yıldır şanssızlık vardı ancak o da YGS’de elde edilen sevindirici üçüncülükle kırıldı. Başarının kalıcı olması için önemli projeler başlatılmıştı. O projelerin de tuttuğunu bu dereceyle görüyoruz. Yaşadığınız yerde yer altı ve yer üstü zenginlikleriniz olabilir ama bunları değerlendirecek beşeri zenginliğe ihtiyaç vardır. Birçok yerde ülke petrol ve doğalgaz yatağı zengini ancak eğitimli insanları olmadığı için bunları kullanamıyor. Bu nedenle eğitime, yani geleceğe yapılan yatırım en önemlisi. Denizli de eğitime ve bilgiye yatırım yapan yerlerden.” diye konuştu.

Vali Demir, Denizli’nin üniversite ve liselerde birincilikler kazanan bir şehir olduğunu belirterek şunları söyledi: “Bütün sektörlerde, ekonomide ilk 10'da yer alan bir yerde, eğitimde de ilk 10’da olunmamasını kimse izah edemez. Geçmişte yakalanmış başarıları kalıcı hale getirmek, Denizli’yi başta üniversite ve diğer sınavlarda en yukarıya taşımak için bir proje başlattık. Meyvesini de kısa zamanda YGS’de üçüncülükle aldık. Önümüzde LYS var. Hedef, burada da başarı elde etmek.” Denizli’nin eğitimde kaliteyi yakalamak için her türlü fedakârlığı yaptığını anlatan Demir, şunları kaydetti: “2002 yılında öğrenci sayısı 154 bin 305, derslik sayısı 5 bin 359, derslik başına düşen öğrenci sayısı 28 iken 2013 yılında öğrenci sayısı 181 bin 611, derslik sayısı 7 bin 800, derslik başına düşen öğrenci sayısı 23'e düşmüştür.”

Konuşmaların ardından ilk bine giren öğrencilerden Ekin Ersoy, Burçin Şen, Elif Ender, Betül Zeren, Çınar Gülden, Hasan Said Yıldızhan, İrem Ulutaş, İsmail Dikmen, Özge Bülbül, Süleyman Aksu, Gökhan Gürbilek, Ali Safa Balcı, Güzide Eda Özdemir ve İbrahim Uygun’a, protokol üyelerince teşekkür plaketi ve birer küçük altın hediye edildi.