Denizli Lisesi'nde ücretsiz düzenlenen İngilizce kurslarına 403 kursiyer katıldı. Farklı ülkelerden gelen yaşları 18 ile 30 arasında değişen 15 yabancı gönüllü eğitmen, 6 hafta süren eğitimi büyük bir şevkle sürdürüyor. Kursiyerler de kendi gayretleri ve eğitmenlerle yabancı dil öğrenmeye istekli olduklarını gösterdi. Proje kapsamında her biri dünyanın farklı ülkesinden gelen eğitmenler ile kursiyerler kültür paylaşımına da katkı koydu. Her bir eğitmen, her gün farklı bir ev olmak üzere bir plan dahilinde kursiyerlerin evinde kalıyor. Böylece kültürel etkileşim de sağlanmış oluyor.
   -Proje Gelecek Yıllarda da devam edecek-
   Proje'nin geleneksel hale geldiğini kaydeden Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Sezgin, 'Bir Dil Bir Kültür Proje kapsamında Brezilya, Tobago, Meksika, Fransa, Almanya, Arnavutluk, Letonya, Bosna Hersek, Ukrayna, Macaristan, Mısır, Fas, Filistin, Pakistan ve Endonezya olmak üzere 15 ülkeden 15 gönüllü stajyer eğitmen Denizli'ye geldi. 403 kursiyerin katıldığı ve 2 ayrı grupta yapılan eğitimlerden kursiyerlerimiz de oldukça memnun oldu. Eğitmenler, Denizli'yi ve Denizli halkının misafirperverliğini çok beğendiklerini ifade etti. Projenin gramer dışında İngilizce konuşma ve anlama konusunda büyük katkı sağladığını düşünüyoruz. Projeyi her yıl sürdüreceğiz. Bu projede bizden desteklerini esirgemeyen Denizli Belediye Başkanımız Osman Zolan'a, Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi'ndeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
  -Bir Dil Bir Kültür Projesi-
  AİESEC aracılığıyla 15 farklı ülkeden yaşları 18 ile30 arasında değişen 15 yabancı gönüllü stajyer eğitmen, 6 haftalığına Denizli’ye geldi. Eğitmenler, daha önceden düzenlenen program ve müfredat çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygun görülen Denizli Lisesi C Bloğunda Denizli gençlerine İngilizce dersleri verdi. Dersler ayrıntılı dil bilgisi derslerinden daha ziyade çok konuşma ve konuşturma üzerine gerçekleştirildi. Dersler 10’ar kişilik sınıflarda haftada 4 gün 3’er saat olarak toplamda 60 saat işlendi. Yurtdışından gelen yabancı stajyerlerin konaklaması ise tamamen derslere katılan öğrencilerden gönüllü olanlarda kaldı. Yabancı eğitmenler, öğrencilerin evinde dönüşümlü olarak konakladı. Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin söz konusu projesine Denizli Belediyesi, AİESEC, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi destek verdi.