Uşak İl Müftülüğü, okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte il genelindeki tüm camilerde ‘Gel Bu Yaz Kuran’ı Gönlüne Yaz’ parolasıyla yaz kuran kurslarını açtı.
Camilerde görevli imam ve müezzinler tarafından verilen eğitimlere öğrenciler ilk günde yoğun ilgi gösterdi. Karakıran Cami İmam Hatibi Fatih Tuncer ve Müezzin Kayyımı Sadettin, bugün sabah itibariyle kuran kurslarının başladığını belirterek, ilk gün çocuklara cami adabı, ve abdesti öğrettiklerini ifade ettiler. Kayıtların devam ettiğini de belirten İmam Fatih Tuncer, “ İlk günde 42 öğrencimiz kayıt yaptırdı. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız ‘Gel Bu Yaz Kuran’ı Gönlüne Yaz’ sloganıyla kurslarımızın duyurusunu yaptı. 9 hafta sürecek kurslarda Kuran okutmanın yanı sıra dini bilgilerle öğrencilerimizi bilgilendireceğiz. Kurslarımız sabah saat 10.00'da başlayıp, 12.30'da bitecek. Çocuklarına kayıt yaptırmak isteyen velilerimizi hafta boyunca camimize bekliyoruz” dedi.
Kursa katılan öğrencilere cemaatin de desteği ile her gün çeşitli ikramlarda bulunacaklarını da ifade eden Tuncer, “Amacımız yavrularımızı Kuran’ı ve dini bilgileri öğretip camilerinizi sevdirmek. Öğrencilerimize Elif Ba kitaplarını ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Kursa gelen öğrencilerimizin bir kısmı daha önceki yıllardan da geldiği için Kuran’ı Kerimi okumasını biliyor. Bir kısmı ile ilk kez tanışıyoruz ve Elif-Ba’dan başlayarak onlara da Kuran’ı Kerimi okumasını öğreteceğiz. Kursumuzda temel dini bilgiler, namaz surelerini, namaz dualarını en güzel şekilde öğretmeye çalışacağız. İbadet ahlak, siyer bilgilerini de çocuklarımıza vereceğiz. Çocuklarımızı camiyle tanıştıracağız, cami nedir, camide toplu halde cemaatle namaz nasıl kılınır, mimber neresidir, mihrap neresidir, kürsü neresidir, şadırvanı, kubbesiyle beraber öğrencilerimize bu bilgileri vermiş olacağız. Velilerden isteğimiz yavrularını camilere göndersinler” dedi.