Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından yürütülen Eğitim İçin El Ele Projesi 2015-2016 eğitim-öğretim yılında da devam ediyor. Lise son sınıf ve lise mezunu olmak üzere üniversite sınavına hazırlanan kişilere tamamen ücretsiz eğitim verilen projenin 2015-2016 eğitim-öğretim yılı başvuruları Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi binasında alınıyor. Üniversite son sınıfta okuyan gönüllü eğitmenlerin destekleri ile gerçekleştirilen proje çerçevesinde maddi durumu iyi olmayanlara verilecek eğitimler Atalar Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Kitap ve deneme sınav setleri de Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan Eğitim İçin El Ele Projesi'nin bu yılki kayıtları 2 Ekim Cuma günü sona erecek. Eğitim İçin El Ele Projesi Koordinatörü Ayşe Yılmaz, 2008 yılından bu yana en büyük destekçilerinin Denizli Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyledi. Projede gönüllü olarak yer alan eğitmenlerin büyük fedakarlık yaptığını kaydeden Yılmaz, "Bu da projenin bir başka amacı olan fedakarlık ve sorumluluk bilincinin kazanıldığının göstergesidir" dedi.

Başkan Zolan: "Gençlerimizin başarısını kutluyorum"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, Eğitim İçin Ele Ele Projesi'nin sosyal sorumluluk projesinden daha öte bir anlamı olduğunu belirterek, "Üniversiteye hazırlanan gençlerimiz, gönüllü eğitmenlerimize ve bize güvendiler projemize katıldılar. Bunun sonucunda ise bugüne kadar bir çok gencimiz bu projenin meyvesini aldı. Gençlerimizin bu başarısını kutluyorum" dedi. Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Aynı ülkede, şehirde, mahallede beraber yaşadığımız insanlara karşı hepimizin sorumluluğu var. Kimde ne imkan varsa onu seferber etmesi gerekiyor. O noktada bu projenin anlamı çok özel. Projemizi daha etkili bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz." 

Kayıtlar Kent Konseyi'nde

Kayıtların Değirmenönü Mahallesi, Değirmenönü Cami altında hizmet veren  Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi binasında alındığı kaydedildi. Kayıtların 2 Ekim Cuma günü sona ereceği belirtilirken, haftada 2 gün verilecek eğitimlerin ise Atalar Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nde saat 09:00 ila 16:00 arasında düzenleneceği belirtildi.