Denizli'de İşgücü ihtiyaç analizleri yaparak mesleki ve teknik alandaki etkinlik ve verimliliğin arttırılması, meslek edindirme ve Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon işsize istihdam sağlanması amacıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen ‘Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri’ (UMEM) projesi kapsamında ilimizden 174 kişi törenle sertifikalarını aldı.

   Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nde düzenlenen törene, Vali Abdülkadir Demir, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Emniyet Müdürü Atilla Çınar, İş Kur İl Müdürü Mevlüt Akman, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Denizli Vali Abdülkadir Demir, UMEM projesinin Denizli ölçeğindeki

Sanayisi güçlü olan iller için önemli olduğunu söyleyerek, kalifiye personelin önemine değindi. Önemli olanın üretici hale gelebilme ve firma içinde üst kademelere ulaşabilme olduğunun altını çizen Vali Demir, yapılan çalışmanın kamu ile sivil toplumun bir araya geldiği önemli bir proje olduğunu vurguladı.

   Kamunun artık vatandaşın ayağına gideceğini kaydeden Vali Abdülkadir Demir, İş Kur İl Müdürlüğü tarafından iş arayan insanlar üzerinde doğru tespit yapılarak, işverenin de ihtiyaç talebinin belirleneceğini söyledi.

   Törende, geçtiğimiz aylarda düzenlenen DENİF Fuarı onur kurulu üyeleri olan Vali Abdülkadir Demir ile diğer kurul üyelerine Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından ‘Teşekkür Belgesi’ ve plaket verildi.

   Törenin sonunda Vali Abdülkadir Demir ve diğer protokol üyeleri tarafından UMEM projesine katılan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı. 174 kişinin sertifika almaya hak kazandığı kurslarda 85 kişi istihdam edildi.