Denizli Belediyesi, 18 farklı branşta sürdürdüğü ücretsiz spor okulları için yeni dönem kayıtlarını başlattı. Kayıt başlangıcı için, Çınar Meydanı’na, bütün branşlardaki sporcuların katılımıyla görkemli bir tören düzenlendi.
Programa, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Bilal Uçar, Denizli Belediyespor Kulübü Başkanı Ruhşan Uzanoğlu ile belediyespor yöneticileri, kurslara katılan sporcular ve aileleri katıldı. Törende, ücretsiz yaz spor okullarına katılalarak 18 farklı branşta kendini geliştiren sporcular, neler öğrendiklerini gösterme fırsatı buldu. Bir yanda minikler satranç oynarken diğer yanda kadınlar pilates yaptı. Tekvanda kursuna giden gençler gösterileriyle nefesleri keserken, jimnastikçi sporcular ne kadar yetenekli olduklarını izleyenlere sundu. Başkan Zolan, Milletvekilleri Zeybekci, Dalbudak, Uçar ile Kulüp Başkanı Uzunoğlu da her branş için kurulan bölümleri gezerek sporcularla sohbet edip oyunlarına katıldı.

10 BİN KİŞİ SPOR YAPIYOR

    Belediye Başkanı Zolan, Çınar Meydanı’ndaki sporcuların oluşturduğu tablonun bütün Türkiye’de imrenilecek güzellikte olduğunu söyledi. Belediyelerin aynı tabloyu oluşturması gerektiğini düşündüğünü ifade eden Zolan, “Burada cıvıl cıvıl çocuklarımızla, gençlerimizle Denizlimize ayrı bir soluk ayrı bir nefes getirdiniz. Biz istiyoruz ki tüm çocuklarımız tüm gençlerimiz arzu ettiği sporu yapabilme imkânına kavuşsun. Onun için Denizli Belediyesi ve Belediyespor olarak gençlerimize çocuklarımıza her türlü sporu yapabilmelerinin gayreti içinde olduk. Hem sahalarımızla, hem alt yapılarımızla hem imkânlarımızla hem de anlayışımızla artık Denizlimiz 10 binleri spor yaptırır hale geldi. Bu geçen yaz döneminde 10000’nin üzerinde çocuğumuza gencimize hanım kardeşlerimize spor yaptırdık. Belediyemizin amacı profesyonellikten ziyade amatör ruhla spor yapabilme imkânı sunmaktır. Bu imkânı sunmanın onurunu yaşıyoruz. En büyük teşekkür sizindir. Aileler, çocuklarını, o gözbebeklerini bizlere teslim ettiler bizlere güvendiler, biz de çocuklarımızı kendi çocuğumuz gibi spor yapma alışkanlığını kazandırdık spor sevgisini aşıladık. Sağlıklı nesiller sağlıklı beyinler oluşturmak noktasında oğlan üstü gayret sarf ediyoruz.” dedi.

    Spor öğrencileri disipline ederek derslerde de başarı sağlamasına imkan sağladığını vurgulayan Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü:
   
    “Sizin gelecekte daha başarılı olmanızı sağlayacak. Spor kurslarımız ücretsizdir. Formalarımız dâhil tüm malzemelerini belediye olarak biz karşılıyoruz. Sizleri çok seviyoruz, sizler bizim geleceğimizsiniz. Geleceğimizin emin ellerde olsun istiyoruz. Spor yapmak istiyorsanız her türlü imkânımızı seferber ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Siz yeter ki spor yapmak istediğiniz bildirin. Hedefimiz tüm Denizli’ye spor yaptırmaktır. Bu dönem yeni sezon açılışı yapıyoruz.”

YEDİDEN YETMİŞE HERKES SPOR YAPABİLSİN DİYE KURSLARI ÜCRETSİZ YAPTIK

    Milletvekili Zeybekci de, 2004 yılında dikilen o ağaçların meyvesini bugün çocuklarla ve gençlerle görüldüğünü dile getirdi. Zeybekci, “Bizim ilk yıllarımızda kimsenin görmediği yerlerde, bodrum katlarında konservatuvar kursları vardı. O gün arkadaşlar konservatuvar ücretlerini kaç lira yapalım dediler. Dedim ki derhal o ücret almayı kaldırın dedim. Denizli Belediyesi’ne konservatuvara gelecek sanatla uğraşacak, spor kurslarına katılacak sporla uğraşacak, bizde onlardan ücret alacağız asla böyle bir şey olmaz dedim ve kaldırttık. Çocuklarımız spor yapacak yer bulamaz sokak aralarında adı sporsa spor yaparlardı. Bugün yüzlerce basketbol ve voleybol sahası var. Denizlimizin hemen hemen her yerinde mahalle sakinlerinin spor yapacağı spor köşeleri gibi yüzlerce alanda spor yapar hale geldik. Biz, Denizli Belediyespor’u, futbolla değil, Denizli’de yaşayan 7’den 70’e herkese spor yaptırabilsin diye bu destekleri veriyoruz. Vatandaşlarımıza söylüyoruz, mahallenizde amatör spor kulüpleri kurun kiranız dahil bütün masraflarınızı belediye karşılayacak.” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından yeni dönem için 18 farklı branşta düzenlenecek ücretsiz kurslar için kayıtlar başladı.