TÜBİTAK, “European Girls' Mathematical Olympiad-Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı (EGMO)”nda, Türkiye’yi temsil edecek dört öğrenciden ikisini Denizli Özel Servergazi Eğitim Kurumları’ndan seçti. 

Yarışmada Türk Milli Takımını Denizli Servergazi Fen Lisesi’nden Feyza Duman ve Ayşe Pelin Özcan ile İzmir Fen Lisesi öğrencisi Cemre Çadır ile Özel Cemal Şaşmaz Fen Lisesi’nden Asude Ebrar Kızıloğlu temsil edecek.

Denizli Özel Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi Müdürü Bünyamin Gümüş bu yıl beşincisi düzenlenecek olan EGMO'ya katılacak Türkiye Milli Takımı’nın 4 öğrencisinden 2’sinin okullarından seçilmesinin kendileri için mutluluk kaynağı olduğunu söyledi. 
Gümüş, “Türkiye’nin en seçkin kız öğrencilerinin oluşturduğu A takımındaki 4 öğrenciden 2’sinin Servergazi Kurumları’ndan, dolayısıyla Denizli’den katılması hakikatten muhteşem bir hadisedir.”dedi.

Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın ise kurumlarının TÜBİTAK Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda 2 altın, 3 gümüş, 5 bronz toplam 10 madalya ile Türkiye’nin en çok madalya alan 3. okul olduğunu ifade etti. Okullarının 5 branşta olimpiyat çalışmalarına devam ettiğini vurgulayan Yalçın, “Geleceğin dünyasını şekillendirecek olan bilim insanları, bu tür organizasyonlarda keşfedilip bilim dünyasında söz sahibi olmaktadır. Servergazi olarak biz de ortaokul ve liseden itibaren öğrencilerimizi, yetenekli olduğu alanlara yönlendirmekteyiz.” diye konuştu.

2012’de Londra’da başlayan EGMO, sırasıyla Lüksemburg-Lüksemburg, Antalya-Türkiye, Minsk- Belarus’da yapıldı. EGMO bu yıl, 10-16 Nisan tarihleri arasında 23 Avrupa ülkesiyle beraber Amerika, Rusya ve İran’ın da aralarında olduğu 40’a yakın ülkenin katılımıyla Romanya'nın Buşteni şehrinde yapılacak.