10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen öğrenciler, yunus ve denizaslanının şovlarını izledi.
Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından organize edilen 10’ncu Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için 18 ülkeden 61 öğrenci ve öğretmenleri, Muğla’nın Bodrum ilçesine geldi. Dolphin Park’ta öğle yemeği öncesi öğrenciler, yunus ve denizaslanının şovlarını izledi. Öğrenciler yemeğin ardından Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ve Belediye Başkan Vekili Dursun Göktepe’yi makamlarında ziyaret etti.
Türkçeder Muğla Etkinlikleri Koordinatörü Sinan Beşikçi, 10’ncusu düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nın 41 ilde il etkinlikleri yapıldığını belirterek, turne kapsamında illeri dört grubun gezdiğini söyledi. Beşikçi, “Bizim grubumuzda 61 öğrenci, yurt dışından 10 öğretmen ve teknik ekiple birlikte Bodrum’a geldik. 20’ye yakın ülkeden öğrencilerimiz var. Akşam gösterini yapmış olacaklar. Türkçe Olimpiyatları her sene yeni bir sloganla sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberliği önde tutuluyor. Dünyanın dört bir yanındaki çocuklar Türkçeyi öğrenerek, değişik kültür, medeniyetin bir bayramı olmuş oluyor. Bizde bu vesileyle Türkçe öğreterek, bu ortak paydada çocuklarımızı buluşturmaya çalışıyoruz.” dedi.