Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli Aktif Eğitimciler Derneği ve Denizli Eğitim Gönüllüleri Derneği (DEGDER) ortak protokolle il ve ilçe merkezlerinde SBS, YGS ve LYS tercih danışma merkezlerini hizmete açıyor.

Yedi yıldır Denizlili öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti verdiklerini belirten DEGDER gönüllüsü rehber öğretmen Dr. Erkan KAVAS, bu yıl tüm Denizli’deki öğrencileri kapsayan ve isteyen herkesin faydalanabileceği, profesyonelce hazırlanılmış bir tercih danışmanlığı hizmeti sunmak istediklerini, bu kapsamda yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiklerini belirtti. Denizli Rehberlik araştırma Merkezi’nin koordinatörlüğünde Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet İçi Eğitim Şubesi tarafından geçtiğimiz hafta 25 aktif eğitim gönüllüleri derneği üyesi öğretmene SBS, YGS-LYS tercih danışmanlığı eğitimi verildiğini, bu hafta ise DEGDER üyesi 76 öğretmenin eğitimini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Dr. Kavas, Denizli’mizin YGS’deki başarısının LYS’de de devam etmesini beklediklerini, yerleştirmelerde de aynı başarının devam etmesi için doğru tercih danışmanlığının önem arz ettiğini belirtti. Kavas, tercih danışma merkezinde görev alan öğretmenler Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görev yapan ve hiçbir ücret talep etmeden, yaz tatilini yarıda keserek bu hizmeti vereceklerini, tercih danışma bürolarının tüm masraflarının dernek tarafından karşılanacağını, öğrenci ve velilerinden ise hiçbir ücret talep edilmeyeceğini söyledi.