TED Denizli Koleji öğrencilerine, Rotary 2440. Bölge Federasyonu'nun "Afet Barınak  Paleti" projesi kapsamında "Afetlerle Yaşam" semineri verildi. Öğrencilere deprem başta olmak üzere doğal afetlere hazırlık, korunma ve sonrasında ne yapılacağı seminerde anlatıldı. 

TED Denizli Koleji'nde gerçekleştirilen “Afetlerle Yaşamak” seminerinde  öğrenciler afetler, türleri, oluşum biçimleri ve sonuçları konusunda bilgilendirildi.  Özellikle deprem öncesinde ne tür hazırlıklar yapılacağı ve tedbirler alınacağı; deprem olduktan sonra ilk günlerde neler yapılması gerektiği, nelere ihtiyaç duyalabileceği gibi konuları içeren seminerde öğrenciler ile afet barınak paketi açıldı ve kuruldu. Aynı zamanda depremzedelere dağıtılmak üzere hazırlanan Afet Barınak Paketinde bulunan çadır, battaniye, giyecek, yiyecek araç-gereçleri ve diğer ihtiyaç duyulacak malzemeler öğrencilere tanıtıldı. 

DOĞAL AFETLERE HAZIR OLMALIYIZ
Rotary 2440 Bölge Federasyonu ABP Komite Üyesi Hamdi Özdemir, afetlere ve özellikle depreme hazır olmaları konusunda öğrencileri bilinçlendirmeyi amaçladıklarını belirterek, " Afetlerde ilk 72 saat oldukça önemli. İlk anda ne yapacağını bilemeyen pek çok kişi bu sürede hayatını kaybediyor veya yaralanıyor. Bu proje kapsamında mümkün olduğu kadar çok yerde bilgilendirme semineri yapıyoruz. Bugün burada bize bu imkanı sağlayan TED Denizli Koleji yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.’

HAYATA HAZIRLIYORUZ
TED Denizli Koleji Okul Müdürü Fatih Canpolat  ise, bu tür eğitimlerle amaçlarının öğrencilerimizi hayata hazırlamak olduğunu belirterek, "Bu kapsamda eğitim programımız içerisinde farklı seminerler, workshoplar bulunuyor. Eğitim öğretim sadece ders kitaplarıda yazılanları öğretmekten ibaret değil. Çocuklarımız bizim geleceğimiz ve bizim görevimiz onları hayatın içinde sorumluluk sahibi  bireyler olarak yetiştirmek. Sadece akademik değil insan olarak da hayatta başarılı olmalarını sağlamak. Yaşadığımız dünyada her an bir afet ile karşılaşabiliriz. Daha önce yaşanan depremlerde yüzlerce insanımızı kaybettik. Bugün burada öğrencilerimiz bir afet anında ilk 72 saat neler yapmaları gerektiğini öğrendi, uygulamaları olarak çalışmaya katıldılar. Herhangi bir afet yaşanmaması en büyük dileğimiz. Ancak hazırlıklı olmak ve öğrencilerimizi hazırlamak da bizim görevimiz. Rotary 2440 Bölge Fedarasyonunu Afet Barınak projesi için kutluyor ve bizimle bilgilerini paylaştıkları için teşekkür ediyorum." dedi.