Denizli’de 2014-2015 eğitim-öğretim yılında faaliyetine başlayan Türk Eğitim Derneği (TED) Denizli Koleji, törenle açıldı.

Okulun açılışına
Vali Demir, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Denizli Kurucusu Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, okul yönetimi, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

EĞİTİM İÇİN VARIZ

TED’in kısaca tanıtan Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu,”Seçkin bir sivil toplum örgütü olarak Türk Eğitim Derneği, eğitim alanında sivil inisiyatifin etkinleştirilmesini, okul öncesinden yükseköğretime kadar tüm boyutlarda yaptığı eğitim çalışmalarını ülke çapında ve uluslararası düzeyde sürdürmeyi, uygarlık değerlerini koruma ve geliştirme çabasında etkin rol oynamayı hedefleyen çağdaş ve ilerici bir vizyona sahiptir. Türkçe ve yabancı dilde eğitim veren okullar kurmak ve öğrencilerin barınmalarını sağlamak amacıyla yurtlar açmaktayız. Açtığımız okullarda yüksek nitelikli öğrenciler yetiştirmekteyiz. Maddi imkânları yeterli olmayan başarılı çocuklara ülke genelinde burslar vererek, onlara eğitimlerine devam etme olanağı tanımaktayız. Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyelere taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmaktayız. Araştırma projeleri ile eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri üzerine toplumu bilinçlendirmekteyiz. Değerli veliler şunu sakın unutmayın. Çocuklarımızın yüzlerindeki pırıltı ile sokakta simit satmak mecburiyetinde kalan çocuğumuzun pırıltısı yakın değilse, bu ülkenin geleceğinden endişe etmemiz gerekir. Ben Türk Eğitim Derneği’nin genel başkanı olarak Selçuk Pehlivan olarak adaletli bir eğitimi, eğitimdeki adaleti sağlamak mecburiyetindeyim. Bizlerin sorumluluğu sadece okullarımızda okuyan 26 bin öğrenciye iyi eğitim vermek değil, bizlerin hepimizin sorumluluğu Türkiye’nin tüm evlatlarına el uzatmaktır. Onları iyi değerlerle yoğrulmuş, çağdaş dünyayla baş edebilecek nitelikleri değerlendirerek büyütmeliyiz. Çünkü 21. Yüzyılda savaş hiçbir silahla yapılmıyor. Beyinle yapılıyor” dedi.

 

BİLİMSEL EĞİTİM MODELİ SUNUYORUZ

TED Koleji’nin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden TED Okul Müdürü Fatih Canpolat, “TED kurumlarının eğitim modeli bilimsel temellere dayanıyor. Bizde bu model doğrultusunda öğretmenlerimiz ve siz ailelerimizin desteği, öğrencilerimizin de bireysel gayretleri ile insan yetiştirmeyi hedefliyoruz. Türk Eğitim Derneği, Türkiye Cumhuriyeti’ne hizmet etmek için vardır” dedi

 

KÖKLÜ BİR KURULUŞUZ

Türk Eğitim Derneği’nin Cumhuriyet döneminin saygın ve köklü eğitim kurumu olduğunu belirten TED Denizli Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Kazdağlı ise, “TED Denizli Koleji, bu yıl eğitim-öğretim yılı itibari ile kentimizde eğitim vermeye başlıyor. TED Denizli koleji kurucuları olarak seçkin eğitim kadromuzla ülkemizin parlayan yıldızı Denizli’mize yeni bir değer katmanın gururu içindeyiz. Sahip olduğu geniş vizyon ile yeni ve güçlü Türkiye yaratma hedefinde olan TED, kısa sürede Denizli’de de farkını ortaya koyacaktır. Modern Türkiye’nin kurucusu Atatürk’ün önderliğinde temeli atılan TED okulları taşıdığı tarihi sorumluluğun kendisinden beklenen misyonun bilinci ile 86 yıldır kesintisiz kaliteli eğitim hizmeti vermektedir. Küresel dünyada rakipleri ile yaşayabilecek, kendine güveni tam bireyler, yetiştirmeyi bir proje olarak görmekteyiz. Bu çerçevede kurulan TED Denizli Koleji ilköğretim, ortaokul, lise kademelerinin tümünü bir kampüs içerisinde Denizlilerin hizmetine sundu” dedi.

 

 

ÖZEL OKULLARIMIZA DA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
Vali Abdülkadir Demir de, eğitimin amacının ülkenin sorumluluğunu omuzlayacak nesiller yetiştirmek olduğunu belirterek, “Denizli, eğitim alanında gerek okullaşma, gerekse eğitim kadroları anlamında gelişmiş bir il. Özel okullarımızın da eğitimde kalite çıtasının daha da yükselmesine katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi. Özellikle eğitime önem verdiklerini kaydeden Demir, bu konuda özellikle hayırseverlerin katkısının inkar edilemeyeceğini söyledi.

 

Açılış töreninde okulun açılışı için pasta da kesilirken, pastayı okul müdürü, öğrenciler ve Vali Abdülkadir Demir birlikte kesti.