Denizli’de bir ilkokulda yapılan deprem tatbikatı gerçeğini aratmazken, özellikle öğrencilerin çok heyecanlı olduğu gözlendi. 
AFAD, UMKE ve Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nün katıldığı tatbikat Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu’nda yapıldı. Olası bir deprem ve sonrasında yapılacakların anlatıldığı tatbikat öncesinde öğrencilerin sakin olması istendi. Sirenin çalması ile birlikte öğrenciler öğretmenleri gözetiminde dışarı doğru hızlı bir şekilde koşarken, öğretmenler öğrencilerinin okulu terk ederek boş bir alana çıkmasını sağladı. Okuldaki tüm öğrenciler 4 dakika içinde tahliye edilirken, okulun içinde kalınması halinde yapılması gerekenler uygulamalı olarak gösterildi. Deprem anında bina içinde kalan hasta ve engelliler ise sandalye yardımıyla dışarı çıkarıldı.
Tatbikat gereği okulun 3'üncü katında mahsur kalan bir öğretmen için okula AFAD ve UMKE ekipleri çağrıldı. Kısa sürede okula gelen ekipler, öğretmeni okulun penceresine kurdukları sistemle aşağı indirdi. Daha sonra ise yine okulda mahsur kalan bir öğrenci AFAD ekibi üyesi tarafından indirildi. Yapılan tatbikat büyük beğeni toplarken, özellikle öğrencilerin yapılanları dikkatle izlediği ve kurtarmalardan sonra alkış tuttuğu görüldü.
AFAD İl Müdürü Recep Demirci, "Güzel bir tatbikat gerçekleştirildi. Burada önemli olan öğrencilerimize deprem anı ve sonrasında yapılacakları anlatabilmek ve öğretebilmek. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.