Aydın'ın Söke ilçesinde Safa Eğitim Kurumları tarafından yapımı gerçekleştirilecek olan Yenikent Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu'nun temeli törenle atıldı.
Temel atma törenine Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, İlçe Emniyet Müdürü Ali Serin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü M.Ali Körlü, Ziraat Odası Başkanı Kemal Kocabaş ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi. Söke'de önümüzdeki eğitim yılından itibaren açılacağı açıklanan İşletme Fakültesine bağlı yedi bölümün ve ADÜ'ye bağlı Meslek Yüksek Okullarının bulunduğu Yenikent mahallesinde temeli atılan yurdun temel atma programında bir konuşma yapan Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer, "Çalışmalarımızı Söke'yi eğitim kenti yapmak üzerine yoğunlaştırmaktayız. Bunun için açılacak fakülte bölümlerimizin yapımının yanı sıra gelecek öğrencilerimizin barınma sorunlarının giderilmesi için sivil toplum kuruluşları ve Safa Eğitim Kurumları gibi özel müteşebbislere ihtiyaç duymaktayız. Devlet, Söke'de Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı 500 kişilik bir yurt yapma kararı almıştır. İnşallah başka başka kuruluşlar da bu yarışa girer ve Söke olarak kaliteyi yükseltiriz. Böylesine güzel işler yapan kuruluşlara yardım ve destek hepimize bir görevdir. Çünkü bizler Söke'yi eğitim kenti yapmaya muvaffak olabilirsek bundan esnafımız da büyük yarar sağlayacak." diye konuştu.
Safa Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi, İşadamı Şahin İlgi'de yaptığı konuşmasında, "Safa Eğitim Kurumları'na bağlı olarak Güven Koleji'nde 350 öğrencimiz öğrenim görmektedir. 100 öğrenci kapasiteli bir kız birde erkek orta öğrenim öğrenci yurdumuz faaliyetlerini sürdürmektedir. İşletme Fakültesinin bir çok bölüm ile Söke'de açılacak olması ile birlikte önümüzdeki yıllarda binlerce öğrencinin geleceği düşünülürse onlar için, barınma ihtiyacını giderecek bir yurt daha yapma gayreti içerisine girdik." ifadelerini kullandı.
3 BİN 340 METREKARE KAPALI ALAN
Bittiğinde 160 kişilik kapasitesi ile Söke'nin en büyük yurdu olacak olan Yenikent Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu ile ilgili bilgi veren inşaatın proje sorumlusu Mimar Haldun Işıklı, "Yurt yaklaşık 700 metrekareye oturtulmuştur. Kapalı alanı toplam 3 bin 340 metrekare olacaktır. Bodrum ve Çatıdaki konferans salonu ile birlikte 7 kat olarak projelendirilmiştir. Her katta bir belletmen odası toplam 35 yatakhane mevcudu, sığınağı, bilgisayar odası, çalışma odaları ve diğer imkanları ile birlikte, bittiğinde tüm teknik alt yapıya sahip bir yurt olacaktır." dedi.