Türkiye'den "European Girls' Mathematical Olympiad–Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı (EGMO)"na TÜBİTAK, Türkiye Milli A Takımı'ndan katılan Servergazi Fen Lisesi öğrencisi Feyza Duman ikinci oldu. Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, okulun matematik olimpiyat takımını çalıştıran Kurbani Kaya, Servergazi İlköğretim Okulu Müdürü Uysal Cesur, EGMO ikincisi Feyza Duman’la birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Burada konuşan Genel Müdür Yalçın, okullarının, Enerji Bakanlığı, BUSEF,İNEPO, matematik, fizik, biyoloji, yabancı dil dallarındaki olimpiyatlar ve benzeri yarışmalarda, şampiyonlukları ve dereceleriyle gurur tablolarını oluşturduğunu söyledi. Yalçın, “Her sene gerek üniversite sınavlarında gerekse ulusal ve uluslararası proje ve olimpiyat yarışmalarıyla sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerde çeşitli dereceler alıyoruz. Denizli’nin adını duyurmak ve başarısını arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gayretimiz ve başarılarımız, bundan sonraki yıllarda da devam edecektir." dedi.

Son olarak 28 ülkeden 110 öğrencinin katılımıyla Antalya’da gerçekleştirilen 3. EGMO Olimpiyatı sona erdiğini belirten Yalçın, “Türkiye'yi temsil eden Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencisi Feyza Duman gümüş madalya alarak Avrupa ikincisi olmuştur. Türkiye’yi temsil eden ve Ankaradan katılan öğrencilerden, diğerleri ise iki bronz madalya kazandı. Kız öğrencilerin matematiğe olan ilgilerini arttırmak amacıyla ilk kez 2012 yılında İngiltere’de düzenlenen EGMO’da milli takımın 4 öğrencisinden 2’si Özel Servergazi öğrencisiydi.  2012’de Türkiye’ye bronz madalyayı Gülşah Onurla getirmiştik. 2012’de 8. sınıf öğrencisi olan ve milli takıma seçilerek büyük bir başarı örneği sergileyen Feyza Duman bu sene başarı çıtasını bir basamak daha yukarı çıkarıp Türkiye’ye gümüş madalya kazandırmanın haklı gururunu yaşamış ve yaşatmıştır.” diye konuştu.

Denizli Servergazi Eğitim Kurumları olarak Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı A takımının 4 öğrencisinden 3’ünü B takımının ise 4 öğrencisinden 1’ini oluşturarak Türkiye’yi temsil etiklerini hatırlatan Yalçın, “Öğrencilerin yarısının Servergazi’den çıkması ‘Denizli için Türkiye, Türkiye için Dünya ile yarışıyoruz’ diyebilmemize zemin hazırlamıştır.” şeklinde konuştu. Feyza Duman ise yarışmaya okullarında akşamları bile ders çalışarak hazırlandığını ve kendilerine destek olan öğretmenlerine teşekkür etti. Konuşmalarından ardından Genel Müdür Yalçın, Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı ikincisi Duman’a hediyelik yarım altın taktı.