Denizli Özel Servergazi Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Feyza Duman, Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da yapılan 17. Junior Balkan Matematik Olimpiyatı'nda altın madalya aldı. Elde edilen başarıdan dolayı Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, Servergazi Fen Lisesi Müdürü Bünyamin Gümüş, Servergazi Okul Aile Birliği Başkanı işadamı Ahmet Süt ve altın madalya kazanan Feyza Duman'la birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyerek bilgi verdiler. Basın toplantısına öğrenci Duman'ın annesi Makbule Duman'la babası Süleyman Duman'da katıldı.

Genel Müdür Yalçın, "Balkan Matematik Olimpiyatı her yıl farklı ülkede yapılıyordu. Bu yıl Türkiye'de 21 ülke katılımıyla yapıldı. Yarışmada Amerika ve Fransa gibi ülkeler de misafir ülke olarak yer aldı. Toplam 101 öğrencinin katıldığı yarışmada en yüksek puanı olan 10 öğrenciye altın madalya verildi. Madalyalarda kendi içinde sıralanmasına en yüksek puana sahip olan öğrencimiz Feyza aldı. Bu müthiş bir başarıdır. Balkan ülkeleri matematikte çok iyi ülkeler. Feyza kızımız bu ülkelerin belki matematik dehaları olacak öğrencileri geride bırakarak birinci oldu." dedi. Feyza'nın daha lise birinci sınıf öğrencisi olduğunu vurgulayan Yalçın, "Kendisi gelecek vaat ediyor. Umuyoruz ve diliyoruz ki lise iki ve üçte de daha nice madalyalar getirecek. Bu yarışmaya hazırlanmak çok zor ve külfetli bir iş. Kızımızın öğretmeni şu an matematik takımını çalıştırdığı için basın toplantısına bile gelemedi. Bu çocuklarımız yaz-kış, gece-gündüz demeden çalışıyor. Akranları plajlarda veya internet kafelerinde oyun oynarken bu çocuklarımız geleceğin bilim dünyasına damga vurmak için tatillerinden fedakarlık yaparak çalışıyorlar, ter döküyorlar. Bunun karşılığını da alıyorlar. Başarı bizim için gelenek oldu. Geçen senelerde başka bir öğrencimizle dünya üçüncülüğü yaşamıştık. Emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Denizli için Türkiye ve dünya ile yarışıyoruz." diye konuştu.

Feyza Duman da elde ettiği başarının altında okul ve öğretmenlerinin rehberliği ve eğitiminin büyük öneme sahip olduğunu, büyük başarılar için düzenli disiplinli ve sabırlı olunması gerektiğinin farkında olduğunu dile getirdi. Servergazi Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Ahmet Süt ise Duman'ı elde ettiği başarıdan dolayı bir altın takarak ödüllendirerek tebrik etti.