Özel Servergazi Sabiha Süt İlkokulu İdarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’nı bu yıl erken kutladı.  

Denizli Huzurevi Yaşlı Bakımevi sakinleri okulda hazırlanan bir programla ağırlandı. Okul Müdürü Yakup Yağcı yaptığı konuşmada büyüklerimize sahip çıkmamız gerektiğini, onları sadece bir hafta değil yılın her günü hatırlamamız ve onların yanında olmamız gerektiğini söyledi. Ömrünün büyük bir kısmında vatanına ve milletine hizmet veren bu insanlara sahip çıkmak medeniyeti yakalamış toplumların özelliğidir diyen Yağcı yaşlılığın da doğum ve ölüm gibi bir gerçek olduğunu,  zamanı gelince herkes tarafından yaşanabileceğini söyledi. Yaşlılarımızın evimizin bereket nedeni olduğunu da söyleyen Yakup Yağcı tek beklentisi bir tutam sevgi ve şefkat olan büyüklerimize layıkıyla sahip çıkabilmemiz gerektiğini söyleyerek” bütün misafirlerimizin Yaşlılara Saygı Haftasını gönülden tebrik ediyorum “ dedi.

Misafirler yemeğin ardından 4. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı eğlence programıyla gönüllerince eğlendiler. Programda şarkılar söylendi, şiirler okundu. Misafirler söylenen şarkılara eşlik ettiler. Söyledikleri içli, yanık türküler ve gözlerindeki hüzünle zaman zaman gençlik yıllarına gittiler. Hareketli türkülerle coşku içinde oynadılar, değme zeybeklere taş çıkarttılar.

Programın ardından duydukları memnuniyeti dile getiren misafirler, teşekkür ederek okuldan ayrıldılar.