Açılışa Serinhisar kaymakamı Zeyit Şener, Belediye başkanı Hüseyin Gemi, İl Mİlli Eğitimi Müdürlüğü Şube müdürlerinden Ramazan Tandır daire amirleri, Okul müdürleri, Acıpayam ilçesinden daire amirleri öğretmenler, Serinhisar halkı katıldı. Serginin açılış konuşmasını Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cengiz Sarıca yaptı. Sarıca konuşmasında:
”Milli Eğitim faaliyetleri içerisinde Halk Eğitim Merkezlerinin büyük bir yeri ve önemi vardır;  Halk Eğitim Merkezleri yöre insanına; en iyiyi, en doğruyu, en güzeli her zaman, her yerde ve herkese sunan eğitim kurumlarıdır. Bizce kursların en önemli özelliği insanımızın sosyal ve kültürel gelişmesini sağlamak, onlara bilgi beceri kazandırmak, okuma yazma bilmeyenlere okuma yazma öğretmek, eksik kalan   eğitimlerine  yardımcı olmak, bir üst öğretim sınavlarına hazırlamak, kültürel eserlerimizi  korumak, yaşatmak, yaygınlaştırmaktır. Bu etkinlikler yaygın eğitim hizmetlerinin geniş kesimlere ulaşmasında çok önemli unsurdur. Halk Eğitim Merkezlerimiz Beşikten Mezara kadar eğitim ilkesinden hareketle tüm bireylere, toplumun içindeki tüm renklere hizmet vermeyi kendine amaç edinmiş, Atatürk ilkelerini ve Çağdaş normları benimsemiş, yerel değerlere önem veren, demokratik eğitim kurumlarıdır.Bu Merkezlerde halkımızdan gelecek talepler doğrultusunda, El sanatlarından Giyime,kurdele nakışına, Futboldan  bangminton,  Aerobik-Step Kursuna, SBS den YGS’ Yatılılık ve Bursluluk Sınavına, Bilgisayardan, Bağlamaya, budamacılıktan, işaret dili kursuna; halı kursundan bayrak dikim kursuna, İngilizce kursundan aile eğitimi kursuna vb bir çok kurslarla bireylerin  yeteneklerini geliştirici, meslek edindirici ve Sosyal-Kültürel her türlü kurs açılıp vatandaşlara hizmet götürülmektedir. Yine “Okullar Hayat Olsun” Projesi kapsamında da okullarımızdaki öğrenci velilerinden gelen talepler doğrultusunda kurs ve seminerlerimiz yapılmaktadır. “dedi. Konuşmasını Halk Eğitimi Merkezindeki etkinliklerden bahsetti.
”Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak  112 kurs açılmış olup ; 1416 erkek  536 erkek toplam 1952 vatandaşımıza hizmet verilmiştir . Bu kursiyerlerimizden 110’nu erkek, 635’i bayan kursiyer olmak üzere 745 kursiyerimiz sertifika almaya hak kazanmıştır. Kurslarımızın yanında yurttaşlarımızın sağlıkları ile ilgili ilçemiz merkezinde, kasaba ve köylerinde ,Kanserden korunma yolları konulu seminer, Ağaç Aşılama ve Budamacılık ile ilgili bir seminer, ilköğretim okulu öğrencilerine ergenlik ile ilgili seminerler düzenlenmiştir. Önümüzdeki hafta  iş başvurusu ve cv hazırlama semineri yapılacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.
Sergide emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonra serginin açılış kurdelesi protokol eşliğinde yapıldı. Serginin gezilmesinden sonra ikramla program tamamlanmış oldu.
 Hidayet Akın
Serinhisar