Özel Servergazi Eğitim Kurumları'nun bu yıl 12.'sini düzenlediği Servergazi Ulusal Matematik Yarışması (SERİMYA)'da dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Bu yıl 12.sini düzenlenen orta okullar arası matematik yarışması SERİMYA’da dereceye giren öğrenciler Servergazi İlköğretim Okulu Konferans Salonu'nda düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

SERİMYA'ya 22 şehirden gelen 111 okuldan 670 öğrenci katıldığı yarışmanın sonuçlarının açıklandığı törende konuşan Özel Servergazi Fen Liseleri Müdürü Bünyamin Gümüş, "Yarışmaya katılan öğrencilerin yanın rehber öğretmen ve ailelelerle birlikte 1000'den fazla kişiyi ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Ulusal bilim olimpiyatları ve proje yarışmaları ile YGS ve LYS sınavlarında Denizli'yi en iyi şekilde temsil ettiğimizi ve başarılı sonuçlar aldığımızı düşünüyoruz. Aynı şekilde bu tecrübelerimizi ülkemizin dört bir yanından gelen öğrenci ve okullarla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.


Sabah saatlerinde gerçekleştirilen sınav sonrasında öğleden sonra düzenlenen etkinliklerin ardından öğrencilere ödülleri verildi.

Yarışmaya katılan öğrencilere, özel ve devlet okulları şeklinde ulusal alanda; 35 bronz, 25 gümüş, 12 altın madalya verildi. Denizli Merkez ve 17 ilçe birincilerine aldınmadalya verilen 2014 SERİMYA'da 15 öğrenciye jüri özel ödülü verilirken 10 öğrenciye saat, 5 öğrenciye mp3 ve 1 öğrenciye de tablet hediye edildi

SERİMYA’da
DEVLET OKULLARINDA İLK 3 
Nazilli’den Can Aydemir,
Uşak’tan Onur Korkmaz
Isparta’dan Yavuzalp Gövrek

ÖZEL OKULLARDA İLK 3
İzmir’den Enes Cesur,
Kaan Çim
Furkan Keskin