Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan SBS sonuçlarına göre Sökeli Lara Özden, 16 şampiyon arasından yer alan tek devlet okulu öğrencisi oldu. 
Milli Eğitim Bakanlığı, 1 milyon 112 bin 604 öğrencinin yarıştığı 2013 yılı 8. sınıf Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçlarını dün gece açıkladı. Tüm sorulara doğru cevap veren 110 öğrenciden 16'sı, okul birincisi olmaları sebebiyle 500 tam puan aldı. 2013 Orta Öğretim Yerleştirme Programı'na (OYP) göre tercih yapabilecek yani 201 puan ve üzeri öğrenci sayısı 1 milyon 49 bin 293 olarak gerçekleşti. 16 öğrenci 500 tam puan alarak birinci oldu. Birinciler arasında sadece bir öğrenci devlet ortaokulu öğrencisi, diğer 15 öğrenci ise özel okul öğrencisi. İstanbul'dan 7, Eskişehir'den 2 birinci çıktı. Diğer birinciler ise Konya, Manisa, Diyarbakır, Kütahya, Zonguldak, Gaziantep ve Aydın'dan çıktı.
SBS’de 500 tam puan alarak Aydın’a büyük bir guru yaşatan Söke Vakıflar İlkokulu öğrencisi Lara Özden, 16 SBS şampiyonu arasında tek devlet okulu öğrencisi olarak ön plana çıktı. Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, sonuçların açıklanmasının ardından Lara’yı telefonla arayarak kutladı. Lara’nın Aydın’ı SBS’de başarıyla temsil ettiğini açıklayan Töre, “Hazırladığımız projelerle Aydın’ın daha önceki yıllarda olduğu gibi sınavlarda ön sıralarda yer almasını sağlamaya çalışıyoruz. SBS’de birinci olan 16 öğrenci arasında tek devlet okulu öğrencisinin ilimizden çıkması bizleri çok mutlu etti. Bu başarıda emeği olan başta Söke Kaymakamımız Mehmet Demirezer, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Özcan Bilgi, okul idarecileri, öğretmen ve velimiz olmak üzere emeği geçen tüm İl Milli Eğitim Müdürlüğü camiasına teşekkür ediyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalarına verdiği büyük destek ile Sayın Valimiz Kerem Al’a da şükranlarımızı sunuyorum. Bu başarıyı diğer tüm alanlara da yayarak sürdürmek istiyoruz” dedi.