Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, Proje çerçevesinde gençlerin beş yıldızlı otellerde eğitim almasını sağlamak için servis elemanı kursu açıldı. Sekiz kız ve 17 erkek gencin kursa başlaması dolayısıyla Denizli Polisevi'nde bir tören düzenlendi. Törene Vali Abdülkadir Demir ve eşi Nurtaç Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, İl Emniyet Müdürü Zeki Bulut, Çocuk Şube Müdürü Caner Çetin, Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Necdet Özer, diğer protokol üyeleri ve kursiyer çocuklar katıldı.

Emniyet Müdürü Bulut, törende yaptığı konuşmada çocukların suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunmasına yönelik mesleki eğitim kursları düzenleyerek, istihdam ve sosyal rehabilitasyonlarının sağlanmasını amaçladıklarını söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü, Türkiye İş Kurumu (İş-Kur) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin bu projenin tarafları olduğunu aktaran Bulut, proje çerçevesinde Denizli Valiliği, Denizli Belediyesi, İş-Kur İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları ve yerel basın yayın organlarıyla işbirliği yapılacağını belirtti. Zeki Bulut, “Çocukların mutlu geleceği için proje kapsamında servis elemanı kursunu başlattık. 'Varoş' tabir ettiğimiz mahallelerden liseyi okuyamamış, bir sebeple terk etmiş arkadaşlarımızı bulduk. Meslek edindirme kursu açarak, hayata daha kolay yoldan ve mücadelenin içine güçlü bir şekilde girmelerini sağlayacak ortam sunmaya çalıştık. Daha önce birçok örneği vardı, biz farklı bir model seçmeye çalıştık. Şu ana kadar istatistiki verilere göre bu kursiyer arkadaşlardan yüzde 30-40'ı sertifika alabilmiş. Bunun nedenlerini araştırdık, alanda büyük eksiklik duyulan servis elemanı konusunda tercihimiz oldu.” dedi.

Kursiyerlerin 288 saat ve 2,5 ay eğitim göreceğini ifade eden bulut, “Otellerimiz, 15'er gün ders imkanı sağladı. 25 gencimiz bugün kursa başladı. Beş beş yıldızlı turistik otelde, mükemmel bir eğitim alacaklar. Yine kurs süresince çocuklarımızı sosyal aktiviteler içinde tutacağız; sinema, gezi programları ve sportif faaliyetlerimiz olacak. 2,5 ay sonra tamamı başarılı bir şekilde sertifika alarak, belki otellerde de çalışabilecek.” diye konuştu.