Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1513 ve 1601 TTO 2014 çağrı sonuçlarını açıkladı. Pamukkale Üniversitesi 1 milyon TL bütçeli TÜBİTAK 1601 Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) desteğini aldı.
Konuyla ilgili olarak Pamukkale Teknoloji Transfer Ofisi Yürütücüsü Hüseyin Karakuş şunları söyledi: “Bilim Teknoloji Yüksek Kurulunun 2011/104 sayılı kararı ile Teknoloji Transfer Ofislerinin desteklenmesi planlandı. Bu çerçevede TÜBİTAK tarafından 1513 – Teknoloji Transfer Ofisleri Destek Programı 2012 yılında başlatıldı. 2012 ve 2013 yıllarında toplam 20 üniversiteye ait TTO destek kapsamına alındı ve geri ödemesiz olarak desteklenmeye başlandı. 2014 yılında 1513 Programı kapsamında açılan çağrının yanında, TTO faaliyetlerine hazırlık niteliğinde olan bir çağrı da 1601 Programı kapsamında açıldı.  1513 Çağrısına 11, 1601 TTO Çağrısına ise 20 üniversitenin başvurduğu proje değerlendirilmesi sonucunda, 14 Üniversite adına yapılan başvuruların desteklenmesine karar verildi. Pamukkale Üniversitesi 1601 Programı kapsamında desteklenecek 9 üniversite arasında yeraldı.”

Bu başarı Pamukkale Teknokent’in
Pamukkale Teknokent Yönetici A.Ş. Genel Müdürü ve Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Adak, PAÜ’nün 14 üniversite içinde, TÜBİTAK desteği alan üniversite olmasını “Tekonokent ekibinin başarısı” şeklinde yorumladı. Prof. Dr. Adak, şunları dile getirdi: “Üniversitelerde üretilen özgün akademik bilginin ticarileşmesi yoluyla ülkemizin refah ve kalkınmasına katkı sağlaması 2023 vizyon hedefleri açısından büyük bir öneme sahiptir. Üretilen bilgiyi ticari değere dönüştürecek en etkili arayüz mekanizmalarının teknoloji transfer ofisleri olduğu gelişmiş ekonomilerdeki örnekleriyle ortadadır. TÜBİTAK ülkemizdeki teknoloji transfer ofislerinin gelişmesini sağlamak ve böylece üniversite-sanayi işbirliğini en üst seviyede gerçekleştirmek amacıyla 2 yıldır önemli hibe desteği vermektedir” dedi.

Girişimci ve sanayicilere davet
Ar-Ge / Ür-Ge ve inovasyon yapmak, ulusal ve uluslararası proje hibelerinden yararlanmak, proje yapmak, akademik destek almak isteyen girişimci ve sanayicileri Pamukkale Teknokent’e davet eden Prof. Dr. Muzaffer Adak; Pamukkale TTO’nun onları yaklaşık 900 akademik personeli,  gelişmiş uygulamalı araştırma altyapısı ve 50 bin öğrencisiyle bölgenin en güçlü üniversitelerinden biri olan Pamukkale Üniversitesi ile buluşturmaktan mutluluk duyacağını söyledi.
Tören 4 Şubat’ta
Teknoloji Transfer Ofisi’ne yönelik projelerin imza töreni, 4 Şubat tarihinde TÜBİTAK binasında düzenlenecek. Törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak davetli olarak katılacak. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile Pamukkale Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Adak imza töreninde hazır bulunacaklar.