Pamukkale Üniversitesi, Erasmus öğrencileri için "Yoğun Türkçe Kursu" düzenledi. Yaklaşık bir ay süren kursa 5 ülkeden 21 öğrenci katıldı.
Pamukkale Üniversitesi, Türkiye’de Avrupa Birliği Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan açık çağrıya başvuruda bulunarak, Erasmus Yoğun Dil Eğitim Kursu (EYDK) açmaya hak kazanan 11 üniversite arasına girdi.
PAÜ’de Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Toprak ve Koordinatör Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Zeha Yakar yürütücülüğünde gerçekleştirilen kursta, dersler Eğitim Fakültesi öğretim elemanları Doç. Dr. Derya Yaylı, Doç. Dr. Demet Yaylı, Doç. Dr. Kerim Demirci, Yrd. Doç. Dr. Recep Şahin Arslan ve Öğretim Görevlisi Banu Tekingül tarafından verildi.
19 Ağustos’ta başlayan ve 13 Eylül’e kadar gerçekleştirilen EYDK’na Almanya, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya ve Slovakya olmak üzere 5 farklı ülkeden 21 öğrenci katıldı. Kurs süresince öğrenciler dört hafta süren 80 saatlik Türkçe dil eğitimi ve 40 saatlik çeşitli kültürel faaliyetlere katıldı. EYDK’nu tamamlayan Erasmus öğrencileri, 6 AKTS kredisi karşılığına gelen katılım sertifikalarını Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Özçelik’in katılımıyla Eğitim Fakültesi’nde gerçekleşen törenle aldılar.
Erasmus öğrencilerine Türk kültürünü ve Türkçe’yi tanıttıklarını belirten PAÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Toprak, “EYDK sayesinde Pamukkale Üniversitesi dahil Türkiye’nin farklı üniversitelerinde güz döneminde eğitim görecek Erasmus öğrencileri, Türkiye’de devam edecekleri akademik çalışmalarına, stajlarına başlamadan önce Türk kültürünü ve Türkçe’yi tanıma fırsatı yakalamışlar. Günlük hayatta Türkçe’yi kullanarak iletişim kurabilme becerisi kazanmışlardır. Bu öğrenciler gönüllü birer elçidir. EYDK, diğer katkılarının ve özelliklerinin yanında hem PAÜ, hem Denizli, hem de Türkiye için kendimizi Avrupa’da doğru bir şekilde tanıtma adına önemli bir faaliyettir" dedi.