Pamukkale Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü tarafından öğretmen yetiştirmenin sorun alanları ve öğretmenlikle ilgili lisans ve lisansüstü programların değerlendirilmesi ile ilgili konferans düzenlendi.
Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, öğretim üyeleri, Denizli’de görev yapan okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.
Konferansta, öğretmen yetiştirmenin üç önemli sorun alanı bulunduğunu belirten Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Feyyat Gökçe, "Öğretmen yetiştirmenin üç önemli sorun alanı bulunmaktadır. Birincisi seçilen öğretmen adaylarının özellikleri, ikincisi eğitim fakültelerinde öğretmen adaylarına verilen eğitimin niteliği ve üçüncüsü de istihdam edildiği alanda gösterdiği performans. Bu üç sorun alanı birbiriyle ilişkili ve birbirini etkilemektedir. Özellikle seçilen öğretmen adaylarının özellikleri sorun alanı olarak daha önceliklidir. Özellikle orta ve alt tabaka aile çocukları öğretmenlik mesleğini seçmektedir. Toplumun üst tabaka aile çocuklarının öğretmenlik mesleğini seçmelerinin sağlanması gerekmektedir" dedi.
Doç. Dr. Feyyat Gökçe, sunumdan sonra katılımcıların konuyla ilgili sorularını cevapladı.