Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (PAÜSEM) İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Merkezi törenle açıldı.
Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kampusü’nde yapımı tamamlanan, PAÜSEM İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Merkezi’nin açılışı yapıldı. Törene PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, PAÜSEM Müdürü Doç. Dr. Kutret Gezer, Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Raşit Urhan, dekanlar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
PAÜSEM Müdürü Doç. Dr. Kutret Gezer, iş güvenliği uzmanlığı eğitiminin Honaz MYO bünyesinde iki yıldan bu yana devam ettiğini belirterek, "Kendi öz kaynaklarımızla yaptığımız bu binaya taşındık. Daha önce 676 kişiye bu eğitimi verdik. Buraya taşınmamızla iş kapasitesi daha da artacak. Bu yönde emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise, 10 yaşını dolduran PAÜ'de sürekli eğitim merkezlerinin olduğunu belirterek, ihtiyaç halinde belirlenen programlarda eğitimler ve sertifika programlarının verildiğini söyledi. Pamukkale Üniversitesi’nde bir ilki yaşadıklarını vurgulayan Rektör Bağcı, "PAÜSEM, kendi öz kaynaklarını kullanarak bir tesis kurdu. Bu durum Pamukkale Üniversitesi’nde ilk kez yaşanıyor.Merkez müdürü ve ekibine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Rektör Bağcı ve beraberindekiler, hizmete giren PAÜSEM İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Toplam 540 metrekare üzerinde 24’er kişilik üç sınıftan oluşan merkezin, deprem ve yangın yönetmeliklerine uygun olarak yapıldığı ve elektrik kesilmelerine karşı USP ve jeneratörle desteklendiği kaydedildi.