Pamukkale Üniversitesi bu hafta birçok bilimsel etkinliğe imza atacak. PAÜ, 15. Uluslararası Malzeme Sempozyumu, 18. Finans Sempozyumu ve 1. Sosyal Koruma Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak. 17 farklı ülkeden 105 yabancı konuk, Türkiye’nin 65 ilinden yaklaşık 775 katılımcı sempozyumlara katılacak.



Pamukkale Üniversitesi bu hafta üç önemli bilimsel etkinliğe ev sahipliği yapacak. İlk olarak 17 ülkeden 430 mühendis, uzman, araştırmacı ve kuruluşu bir araya getirecek olan15. Uluslararası Malzeme Sempozyumu düzenlenecek. PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen 18. Finans Sempozyumu ile devam edecek olan etkinlikler ,1. Sosyal Koruma Sempozyumu ile sona erecek.
15. ULUSLARARASI MALZEME SEMPOZYUMU 
Pamukkale Üniversitesi  Mühendislik Fakültesi ve PAÜ Malzeme Araştırma ve Uygulama Merkezi (MALUYAM) tarafından düzenlenecek olan “15. Uluslararası Malzeme Sempozyumu (IMSP’2014)”, 17 ülkeden 430 mühendis, uzman, araştırmacı ve kuruluşu bir araya getirecek.
Pamukkale Richmond Termal Otel’de yapılacak sempozyuma 17 farklı ülkeden 52’si yerli üniversite ve 25’i yabancı üniversite ve enstitüden, 2’si yabancı ve 20’si yerli kurumdan olmak üzere toplam 22 özel kurumdan 105 yabancı ve 325’i Türk olmak üzere toplam 430 farklı araştırmacı, 37 İngilizce, 145 Türkçe olmak üzere toplam 188 yayın sunumu yapılacak. 
Sempozyumun tartışma konularını Biomedikal Malzemeler, Döküm, Isıl İşlemler, İleri Malzemeler, Kaynak, Kompozitler, Korozyon, Lehim ve Yapıştırma, Malzeme Süreç Yönetimi, Plastik Şekillendirme, Plastikler, Sayısal Malzeme Bilimi, Seramikler, Sürünme, Toz Metalürjisi, Triboloji, Yorulma ve Yüzey Tekniği oluşturacak.
Sempozyumun açılışı 15 Ekim Çarşamba günü Saat 11:00’de Pamukkale Richmond Termal Otel’de yapılacak. Açılış konuşmalarının ardından Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan MohawkInnovativeTechnology’denProf.Dr.SaidJahanmir, “Biyomedikal Malzemeler ve Aletler” konusunda açılış konferansı verecek.
Aynı gün öğleden sonra yine Pamukkale Richmond Termal Oteldeki salonlarda Cuma günü Saat 12:40’a kadar sunulacak tebliğlerle devam edilecek. Birbirine paralel 3 ayrı salonda toplam 24 oturum gerçekleştirilecek. Bu 24 oturumda 6’sı davetli, 72’si sözlü, 110’u poster olmak üzere toplam 188 bildiri sunulacak. 
15. Uluslararası Malzeme Sempozyumu’na başta Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi olmak üzere, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Odası, Denizli Ticaret Borsası, Erbakır, Ardöküm, Elsan, IndesitCompany, Kardöksan, CVS firmaları sponsor olarak katkı sağlıyor.
Sempozyumun düzenleneceği Pamukkale Richmond Termal Otele gitmek isteyen ziyaretçiler için Kınıklı Kampüsü Mühendislik Fakültesi önünden Çarşamba sabah 10:00, 13:15, Perşembe 08:15, 13:15, Cuma 08:15'de ücretsiz araçlar hareket edecek.

18. FİNANS SEMPOZYUMU
Pamukkale Üniversitesi İ.İ.B.F ve Finans Bilim Platformu tarafından düzenlenen “18. Ulusal Finans Sempozyumu”, 60farklı ilden bilim adamları ve çeşitli meslek gruplarından toplam 250katılımcıyla gerçekleştirilecek.
15-18 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan sempozyumun açılışı 16 Ekim Perşembe günü Saat 09.00’da Pamukkale Colossae Otel’de gerçekleşecek. 
Sempozyumun ikinci gününde ise Organize Sanayi Bölgesi ana sponsorluğunda “Özel Pazar Borçlanma Piyasası, Vadeli İşlemler ve Halka Arz Süreci” konulu panel düzenlenecek. 


1.ULUSAL KORUMA SEMPOZYUMU
Sosyal Güvenlik Denetmenleri Derneği - Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü işbirliğiyle 17-18 Ekim tarihlerinde “1. Ulusal Koruma Sempozyumu” gerçekleşecek. 
Sosyal koruma kavramını tartışmak ve bu konuya ilişkin güncel sorunları belirlemek üzere, bu alanda çalışma yapan araştırmacı ve akademisyenleri bir araya getirmeyi hedefleyen sempozyum, Dünyaya ve Türkiye’ye dair istatistiklerin yol göstericiliğinin tartışılması, mikro sigorta, toplum yararına çalışma ve benzeri yeni alanların ele alınması amaçları arasında yer alıyor.
Yaklaşık 200 kişinin katılacağı sempozyum, 17 Ekim Cuma günü Saat 10.00’da PAÜ İİBF’de düzenlenecek açılış töreni ile başlayacak.