Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Afet Yönetim Birimi, Denizli İl Afet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü UMKE ekiplerinin de katılımıyla Hastane Afet Planı eğitimleri ve masa başı tatbikatı gerçekleştirdi. 
İki gün süren eğitimlerde afet planında görev alan birim sorumluları görevleriyle ilgili yetki ve sorumluluklarını sunum eşliğinde paylaşarak, sunumların bitiminde soru, cevap şeklinde interaktif olarak karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Hastane Afet Yöneticisi Başhekim Yardımcısı Prof.Dr. Bülent Erdur başkanlığında ve hastane afet yönetim birim sorumlusu Osman Dirmillli eşliğinde yapılan hastane afet planı masa başı tatbikatı gerçekleştirildi. 
Denizli’nin 1'inci derecede deprem bölgesi olması sebebiyle Denizli’de 6.8 şiddetinde bir deprem olduğu senaryosu uygulamaya konularak tatbikat yapıldı. Tatbikatta hastane afet planında görev alan Operasyon Şefi Doç.Dr. İbrahim Türkçüer, Planlama Şefi Başhemşire Yardımcısı Ayşe Kök, Lojistik Şefi Hastane Müdürü Murat Taşer ve Finans Şefi Hastane Müdürü Nuri Şaşmaz ve bu birimlere bağlı alt ekipler, depremden sonraki ilk 0-2 saat, 2-12 saat ve 12 saatten sonraki yapılması gerekenleri uyguladı.