Pamukkale Üniversitesi Tavas Meslek Yüksekokulu 2013-2014 eğitim ve öğretim yılını törenle açtı.
Tavas MYO Konferans Salonu’nda gerçekleşen törene Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Tavas Kaymakamı Ali Arıkan, Tavas Belediye Başkanı Dr. Mehmet Karabay, Tavas MYO Müdürü Doç. Dr. Kudret Gezer, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Tavas MYO öğrencileri ile PAÜ Halk Oyunları ekibi folklor gösterisi sundu.
Tavas Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kudret Gezer törende yaptığı konuşmada, ikinci yılda 350 öğrenci ile eğitim öğretime devam ettiklerini belirterek, 5 program bulunan yüksek okulda, açılacak yeni programlarla her yıl öğrenci sayısının artacağını söyledi.
Yükseköğretim sisteminin her kademesinde görev alan bir bilim insanı ve yönetici olduğunu belirten Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise, “Pamukkale Üniversitesi, yükseköğretim okullaşma oranının yükseltildiği ve her yerde çağın önceliklerini dikkate alan, alışılmışın ötesinde bir okul algısını bitirerek, yüksekokullaşmayı ilçelerine taşıyan nadir üniversitelerden biridir. Bunun en güzel örneğini Tavas, Acıpayam, Kale, Buldan, Çivril ve Honaz meslek yüksekokullarının yapılanmasında görebilirsiniz” dedi.
Konuşmaların ardından PAÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali İhsan Bozkurt, ‘Meslek Hastalıkları’ konulu açılış dersi verdi.