Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi’nde mezuniyet töreni düzenlendi. Fakülte, bin 50 öğrenciyle PAÜ'de bu yıl en çok mezun veren bölüm oldu. PAÜ Gölbahçe’de düzenlenen törenin şeref misafiri, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’nın ilkokul 5. sınıf öğretmeni Erol Ural oldu. Törene ayrıca Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ali Keskin ve Prof. Dr. Sebahattin Nas, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahittin Özçelik, dekanlar, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyetin öğrenciler için bir bayram olduğunu ifade eden Dekan Özçelik, “Siz Van depreminde el ele cennete kanatlanan Burçin Uysal, Ahmet Erdem, Ercan Doğan, Nilüfer Aydoğdu, Sıddık Minnaz, Halime Kozalak ve Zeynep Tekin’leri yetiştirdiniz. Siz, ‘Yavrularım, öğrencilerim yanmasın’ diye alevlere atılan, ateşlerde kavrulan, alevlerden gül devşiren Aysun Kara’lar gibi destanlaşan öğretmenler yetiştirdiniz. Bu mezuniyet töreni, Hayy ve Kayyum olanın izniyle diri olan ve belki şimdi bizleri izleyen, dinleyen şehit öğretmenlerimize adanmıştır. Onlar bugün kardeşlerinin mezuniyet törenindeler. Aziz emanetleri ve hatıraları karşısında saygıyla eğiliyorum. Onları unutmadık, unutamadım, unutmayalım. Onlar bizim ışığımız, pusulamız, bayrağımız.” dedi.

PAÜ olarak Eğitim Fakültesi’ne gereken önemi verdiklerini ifade eden Rektör Bağcı da, “Mezun edeceğimiz bu öğretmenler, gelecekte Türkiye’nin üniversitelerini dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına girecek kriterleri egale edecek aday öğrencileri yetiştirmek zorundalar. O nedenle Eğitim Fakültesi mezunlarına büyük iş düşüyor.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Bağcı ve Dekan Özçelik, dereceye giren öğrencilere başarı belgesi verdi. Okul birincisi öğrenciye sıra geldiğinde söz alan Prof. Dr. Bağcı, ilkokul öğretmeni Ural’ı sahneye davet etti. Birinci öğrenciye ödülü vermesini isteyince Erol Ural, gözyaşlarına hakim olamadı. Bölüm öğretim elemanlarının sahneye çıkarak öğrencilere mezuniyet belgelerini verdiği tören, kep fırlatılmasıyla sona erdi.