DENİZLİ Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (PADAM) törenle açıldı.
Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin(PADAM) açılışına Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof.Dr.Hüseyin Bağcı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Fatih Karaosmanoğlu, PADAM Müdürü Doç.Dr.Mustafa Sarıca, davetliler ve Türkçe öğretimi alan yabancı uyruklu öğrenciler katıldı.

PADAM Müdürü Doç.Dr.Mustafa Sarıca açılışta yaptığı konuşmada 60 öğrenciyi Türkçe ile buluşturduklarını belirtirken,öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun Afrikalı olduğunu söyledi. Türk üniversitelerinde okuyan uluslararası öğrenci sayısının geçen yıla göre yüzde 60 oranında arttığını da belirten Doç.Dr.Sarıca, böyle bir merkezin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
Genetikçi kimliği dışında Türkçe öğretmenliği yaptığını ifade eden Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı ise, öğrencilik yıllarında Japonya’da Türk-Japon Kültür Derneği’nin kurucusu olduğunu ve Türkçe öğretmenliği yaptığını anlattı. Japonya’da Türkçe öğrettiği Japonlarla karşılaştığında duyduğu memnuniyeti paylaşan Rektör Prof.Dr.Bağcı, diyalogların kurulması, antlaşmaların yapılması, sevgilerin dile getirilmesi gibi alanlarda aynı dili kullanmanın önemli olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, tercüman kullanmadan yapılan diyaloglarda hiçbir sorun yaşanmadığını belirterek, dil öğreniminin önemine vurgu yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından PADAM tarafından Türkçe eğitimi gören yabancı uyruklu öğrenciler ülkelerini Türkçe olarak tanıtırken, Türkçe şiirler okuyup, şarkılar söylediler.