15 Temmuz Darbe girişimi sonrası başlayan ve her geçen gün devam eden gözaltı ve tutuklamalara bugün de devam edildi. PAÜ'de gözaltına alınan 21 akedemisyen ve memur arasında 14 tanesi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) görev yapan 21 akademisyen ve memur, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerin 14'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, diğerleri serbest kaldı.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında geçtiğimiz pazartesi günü, PAÜ'de görev yapan akademisyen ve memurlara yönelik operasyon yapılmıştı. Örgütün kendi içinde kriptolu olarak haberleştikleri ByLock programını kullandığı tespit edilen 21 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve PAÜ'deki odalarında arama yapıldı. Bulunan delillere incelenmek üzere el kondu. Gözaltına alınan 21 kişiden 4'ü ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. 17 kişi ise bugün adliyeye sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, şüphelilerden 14'ünü tutukladı, 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan operasyon kapsamında bir kişinin daha arandığı bildirildi.