10 Eylül’e kadar başvuruların alınacağını hatırlatan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Çocuklarımızın eğitimi çok önemli. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda eğitim yardımımız devam ediyor. Bu yıl 8 ay boyunca 1100 lise öğrencimize aylık 75 lira, 500 ortaokul öğrencimize aylık 55 lira eğitim desteğinde bulunacağız. Eğitim desteğimizden yararlanmak isteyen ailelerimiz 10 Eylül’e kadar başvurularını belediyemize yapabilir” dedi.

Pamukkale Belediye Meclisi’nde Ağustos ayı oturumunda 2015-2016 eğitim-öğretim yılı için ortaokul ve lisede okuyan çocuğu bulunan ihtiyaç sahibi ailelere eğitim desteği yapılmasına oy birliği ile karar vermiş, başvuru sürecini başlatmıştı.
Geçtiğimiz yıl Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in girişimleriyle 400 ortaokul öğrencisine 9 aylık süreçte aylık 50 lira, 800 lise öğrencisine ise aylık 70 lira olmak üzere toplamda 1200 öğrenciye 800 bin lirayı bulan bir eğitim desteği verilmişti.
Alınan kararla bu yıl ise 500 ortaokul  öğrencisine 8 ay boyunca aylık 55 lira, 1100 lise öğrencisine ise yine 8 ay boyunca aylık 75 lira eğitim desteği yapılacak. Toplamda 1600 öğrenciye 880 bin lira eğitim desteği verilecek. Yardımı almak isteyen aileler ve öğrenciler Pamukkale Belediyesi’nin Atatürk Caddesi’ndeki ek binasında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvurular yoğun bir şekilde yapmaya devam ediyor.




1600 ÖĞRENCİYE EĞİTİM YARDIMI

Pamukkale Kaymakamlığı’nın ilçede mahalle muhtarları ile koordinasyon amacıyla Valilik konferans salonunda düzenlediği toplantıda eğitim yardımını hatırlatan Başkan Gürlesin, Muhtarlara da mahallelerinde ihtiyaç sahibi ailelere başvuru sürecinin hatırlatılmasını istedi.
Pamukkale İlçesi’nde eğitimin kalitesini artırmak ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olmak için adeta seferber olduklarını aktaran Başkan Gürlesin, “Bizim eğitime bakış açımız çok farklı. Eğitimi çok önemsiyoruz. Geleceğimiz olan çocukların en iyi ortamlarda eğitim alarak, tam donanımlı yetişmelerine olanak sağlamak için belediye olarak bu çalışmamızla katkı sunuyoruz. Okullarımızda fiziki ve donanım açısından eksikliklerinin yanında önemli bir çalışmamızda ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına ulaşarak eğitim desteği sunuyoruz.  Başvurularımız alınmaya devam ediyor. Ancak her kesimeulaşmak istiyoruz. Bu nedenle siz muhtarlarımıza da görev düşüyor. Mahallelerinizde okuyan çocuğu bulunan ihtiyaç sahibi ailelere konuyla ilgili bilgi verin bizlere yönlendirin. Başvurularını belediyemize yapsınlar. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında 1100 lise öğrencimize aylık 75 lira, 500 ortaokul öğrencimize aylık 55 lira eğitim desteğinde bulunacağız. Eğitim desteğimizden yararlanmak isteyen ailelerimiz 10 Eylül’e kadar başvurularını belediyemize yapabilir. Burada kriterlerimiz olacak. Bu kriterlere uyan ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarına eğitim desteğini vereceğiz.” dedi.