Pamukkale Belediyesi’nin, bu eğitim-öğretim yılında da ilçede ihtiyaç sahibi ailelerin ortaokul ve lisede okuyan çocuklarına yapacağı eğitim yardımını alacak kişiler yoğun bir inceleme dönemi sonunda belirlendi. Bu yıl internet üzerinden ve şahsi olarak yapılan başvuru sayısı 10 bin 500 oldu. Alınan meclis kararı gereği toplam 2 bin öğrenciye 2016-2017 eğitim öğretim yılında eğitim yardımı yapılacaktı. Bununla ilgili başvuru yapan 10 bin 500 kişinin 60 maddelik bilgileri bilgisayar ortamında incelenerek otomatik puanlama yapıldı. En yüksek puana sahip 110 ortaokul ve 900 da lise öğrencisi belirlendi. Bu kişilerin beyanlarının da teyit edilmesinden sonra incelemeler devam etti. Diğer kurumlardan burs aldığı tespit edilen 120 lise öğrencisinin başvurusu iptal edilerek, yerlerine yedek başvurular dahil edildi. 

İLK ÖDEMELER 3 AYLIK OLACAK

İnce eleyip sık dokuyarak yapılan incelemeler sonunda 1100 ortaokul ve 900 de lise öğrencisi tespit edilerek, bu kişilerin bankada hesap açtırması istendi. Gelecek hafta içinde hak sahibi olan 1100 ortaokul öğrencisine aylık 60 TL ve 900 lise öğrencisine de aylık 80 TL ödeme yapılacak. Eğitim yardımını alacak olan kişilerin hesaplarına 3’er aylık ödeme yatırılacak. Pamukkale Belediyesi’nin eğitim yardımı ödemeleri topla 8 ay boyunca devam edecek. 




“EĞİTİM BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, eğitim konusuna büyük önem verdiklerini ifade ederek, “Biz kurulduğumuz günden bu yana eğitime büyük önem veriyoruz. Ortaokul ve liseye giden ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye 8 ay boyunca maddi yardım yapıyoruz. Bugüne kadar 10 500 başvuru yapıldı. Bu başvurular içinden yapılan puanla, incelemeler detaylı bir şekilde yapıldı. Önümüzdeki hafta içinde 1100 ortaokul ve 900 lise öğrencisine 3’er aylık yardımlarını hesaplarına yatırmış olacağız. Pamukkale Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin ihtiyaç sahibi olanlarına destek vermek bizim için önemli. Geçen yıl bin 600 olan öğrenci sayışımızı bu yıl 2 bine çıkardık. İmkanlarımız çerçevesinde eğitime destek vermeye devam edeceğiz” dedi.