Otizm konusunda toplumu bilgilendirmek amacıyla Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Denizli Özel Eğitim Uygulama Merkezi okulları birlikteliğinde yürüyüş yapan yüzlerce otizmli öğrenci “Özeliz, Farklıyız, Farkında mısınız” diye slogan attı.

Ailelerin çocuklarıyla birlikte katıldığı yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. Nisan ayında pek çok etkinlik düzenleyerek otizm konusundaki farkındalığı artırmayı hedefleyen Özel Eğitim Uygulama okullarının ilk etkinliği otizm farkındalık yürüyüşü oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Valiliği’nin de destek verdiği etkinlik belediye bandosunun da katılımıyla valilik binası önünden başlayıp belediye binası önünde son buldu. Yürüyüşe, otizmli çocuklar ve ailelerin yanı sıra, vatandaşlar da destek verdi.

Belediye önünde İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Mehter Takımı yürüyüşe katılan grubu karşılayarak Otizm Farkındalık yürüyüşüne renk kattı. Ardından Saadet Erikoğlu İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ve Grup 1’in verdiği mini konserle öğrenciler, öğretmenler ve halk keyifli dakikalar yaşadı.
Öte yandan etkinlik sonrası etkinliği izlemeye gelen konuklara ve halka lokma dağıtıldı. Her fırsatta halkı doğayı yeşillendirmeye teşvik eden Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’nce ücretsiz çam fidanı dağıtıldı.