Aksa Camii’nde gerçekleşen Yaz Kur’an Kursu’nda yapılan sınav sonunda dereceye giren öğrenciler camide ailelerin huzurunda düzenlenen tören ile ödüllerini aldı. Törene Denizli Din Görevlileri Derneği üyeleri de katıldı.

Denizli Din Görevlileri Derneği yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra ailelerin ve kursa gelen çocukların katılımı ile yapılan tören, Ulu Cami İmam Hatibi Ahmet Sarıkaya tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Aksa Cami İmam Hatibi İsmail Aydoğan kısa bir konuşma yaptı. Yaz Kur’an Kurslarının faydalı geçtiğini aktaran Aydoğan, öğrenciler arasında yapılan sınavda başarılı olan öğrencilere çeşitli hediyeler vereceklerini söyledi. Aydoğan, “Sınavı, kursa devamlılık, ezber, ödev ve namaz takip çizelgelerinin esas alınarak gerçekleştirdik. Sınava katılan tüm öğrencilerimiz gönlümüzün birincisidir. Ancak genel kural gereği bir tane birincimiz mevcut. Sınav sonunda başarılı olan 10 öğrenciye hediyelerimizi veriyoruz” dedi.
Törende kısa bir konuşma yapan Denizli Din Görevlileri Derneği Başkanı Ali Sürücüoğlu, Yaz Kur’an Kurslarının artık sonuna yaklaşıyoruz. Gelecek yıl Kur’an-ı Kerim dersinin seçmeli ders olarak okutulacak olması Kur’an-ı Kerim’e ilgiyi artırdı. O nedenle kurslarımızda yoğunluk yaşandı. Artık kursların sonuna yaklaşıyoruz. İleride büyüdüğünüzde yıllar sonra caminizi ve hocanızı hatırlayacaksınız. Sizler hepiniz birer pırlantasınız. Sizin anlınızdan ve yüreklerinizden öpüyorum. Denizli Din Görevlileri Derneği yönetimi olarak camilerimizi gezdik. Ancak Aksa Camii, bizde derin izler bıraktı” dedi. Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri Din Görevlileri Derneği yönetimi tarafından verildi. Kursun birincisine hediye edilen laptopu Denizli Din Görevlileri Derneği Başkanı Ali Sürücüoğlu verdi.