Denizli’de kenar mahallelere açılan okuma salonları, öğrencileri velileriyle birlikte eğitiyor. Şehirde sınavlarda en az puanı alan okulların öğrencilerinin buralarda verilen eğitim sayesinde elde ettiği başarı gözde okulların bile üstüne çıkarken salonlara gelen veliler de çeşitli kurslarla kendilerini geliştiriyor.

Halk Eğitim Müdürlüğü ile okuma salonlarını açan Denizli Zirve Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin düzenlediği Kur’ân–ı Kerîm ve Arapça kurslarına giden 60 veliye, törenle sertifika verildi. Törende konuşan Dernek Genel Müdürü Muhittin Arslan, ildeki okuma salonlarının üçüncü yılını doldurduğu belirterek, “Maddi durumu zayıf öğrencilere, ücret almadan kurs veriyoruz. Haftada 10 saat ders veriliyor. Çeşitli sportif faaliyetlerde de bulunuyorlar. Buna, çocukları hayata kazandırma projesi de diyebiliriz.” dedi. Merkezde Gümüşler, Karşıyaka ve Fatih okuma salonlarında bin, 12 ilçe merkeziyle beraber 2 bin 574 öğrencinin eğitim gördüğünü vurgulayan Arslan, “Öğretmen arkadaşlarımız, öğrencilerimizin evlerini tek tek ziyaret ediyor. Velilerimize, çocuğun aile içindeki önemi ve sağlık konusunda seminerler veriyoruz. Veliler ve komşularının katıldığı, Halk Eğitim Merkezi'yle ortaklaşa kurslar açıyoruz. Bugün de 60 veli sertifika aldı.” şeklinde konuştu.

Denizli Halk Eğitim Müdürü Yılmaz Gürses ise, “Önce sınavlara hazırlık kursları yapıldı. Bu yıl da Arapça ve Kur’ân–ı Kerîm kurslarımız büyük ilgi gördü. Bunun yanısıra drama, yabancı dil, el sanatları, giyim ve tel kırma kursları veriyoruz. Zirve Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği de bölgedeki ekonomik durumu zayıf mahallelerimizde devletle birlikte çok güzel çalışmalar yapıyor.” dedi.

Eğitimlere katılan öğrenci velileri de çocuklarının gittiği merkezlerdeki kurslara katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.