30-31 Ekim 2014 tarihlerinde PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen çalıştayın rapor haline getirilmesi dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, PAÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Erdem, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Selçuk Şimşek, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ramazan Baştürk ve şube yöneticileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında bilgi verdi.

Müdür Oğuz, PAÜ Rektörlüğü, Eğitim Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nün katkılarıyla üç oturumlu, 38 masalı bir eylem planı çalıştayı programı hazırlandığını söyledi. PAÜ, resmî ve resmî olmayan kurumlardan ve STK’lerden toplam 412 kişinin katıldığını çalıştayda, Denizli’de eğitim alanında karşılaşılan güçlüklere yenilikçi yaklaşımlarla çözüm arandığını belirten Oğuz, “Öğretmen, öğretim elemanı, maarif müfettişi, okul idarecileri gibi sektörün içinden katılımcıların yanısıra doğrudan ya da dolaylı eğitim temalı hizmet üreten STK’lar, meslek odaları gibi kurumların da katılım gösterdiği çalıştay, 12 tema başlığı altında planlandı ve gerçekleştirildi. Çalıştay oturumlarının başlangıcında durum değerlendirmesi yapıldığı için Millî Eğitim Müdürlüğü olarak kendimizi dışarıdan görme fırsatı yakalamış, gerçekler aynasında kendimizi değerlendirmiş olduk.” dedi. 

O'NU DA YAPACAKLAR
2023 vizyonu projesi kapsamında şehrin eğitimine yön verecek dokuz yıllık bir strateji belgesi hazırlanacağını ifade eden Oğuz, “Strateji belgesiyle hazırlanan dokuz yıllık plan dahilinde, her yıl için ayrı bir eylem planı hazırlanacak. Eğlenceli bilim araçlarının yer aldığı, öğrencilerin bilime karşı meraklarını uyandıracak materyallerin ve laboratuvarların olduğu bir bilim merkezi açılacak. Okul kütüphanelerinin daha etkin bir şekilde kullanılmasını hedefleyen ve bakanlığımızın son dönem projelerinden olan zenginleştirilmiş kütüphaneler projesiyle ilimizde çok sayıda Z-kütüphane kurulacak. Okulların iç ortamları ve dış cepheleri, tanınmış tasarımcılar tarafından yeniden tasarlanacak. Okul tasarımları, öğrencilerin seviyesine göre ilgi çekici ve renkli hale getirilecek.” dedi.