Havacılık sektörüne ara elaman yetiştirmek amacıyla Türkiye'de İstanbul'un ardından ikinci olarak Denizli'de Irlıganlı da Kokpit Havacılık Lisesi eğitim öğretim hayatına başlamıştı. Özel Tekden Hastanesi personeliKokpit Havacılık Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri ile buluştu. Okul binasının içine siren sesleri ile giriş yapan tam donanımlı Tekden Hastanesi ambulansı öğrencilerin ilgisi ve merakıyla karşılandı. Öğrencilere ilkyardımın temel ilkelerini ve uyulması gereken kuralları anlatan Tekden Hastanesi ATT Uzmanı Anıl Çiftçi, kırık – çıkık, kanama, yanık, sara nöbeti, hayvan ısırmaları, zehirlenme, elektrik çarpması, duman zehirlenmesi, sıcak ve soğuk etkileri, bayılma, kalp krizi durumlarında ilkyardım bilgileri verdi.


İLK MÜDEHALE HAYAT KURTARIR
Öğrencilere ilkyardım gereçlerini de tanıtan Tekden Hastanesi ATT Uzmanı Anıl Çiftçi, öğrencilerin sorularını yanıtladı ve içlerinden birini seçerek uygulamalı kalp masajını gösterdi. Çiftçi işk yardımda dikkat edilmesi gerekenleri anlatırken şunları söyledi: “İlk yardım konusunda dikkat edilmesi gereken noktalardan ilki, ilk yardım uygulamalarının bu konuda gerekli eğitimi almış kişilerce yapılması gerektiği. Müdahale edilen hastanın durumunu iyileştirmek için bilinçsiz uygulamalardan kesinlikle kaçınmak gerekiyor. Aksi takdirde, hasta iyileşmeden çok, kötüleşme ile yüz yüze kalabiliyor. Yapılabilecek en doğru hareket, hastaya ilk yardım alanında eğitimli bir bireyin gerekli ilk müdahaleyi gerçekleştirmesi ve ardından ambulans ve sağlık personelinin gelişini beklemek. ilk yardımın daha geniş kitleler tarafından öğrenilmesi ve ilk yardım yapan kişilerin bilinçsiz uygulamalardan kaçınması noktalarına uyulduğu takdirde ilk yardımın önemi daha iyi kavranabilecek. Bu sayede birçok kişiye doğru müdahaleler yapılıp ciddi kazaların önüne geçilebilecek. Bu yüzden herkesi ilk yardım eğitimlerine davet ediyoruz” 

“İLK YARDIM HERKESİN SORUMLULUĞUDUR”
Bu tür etkinliklerle sağlıklı kalmanın yolları ve olası durumları önlemenin önüne geçtiklerini belirten Özel Denizli Tekden Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Cemal Işık, öncelikle ilk yardım eğitimlerine daha geniş katılımlar sağlanması gerektiğinin en önemli nokta olduğunu belirtti.  Işık“Toplumumuzda sağlık konuları genelde pek önemsenmez. Bu yüzden ani sağlık sorunlarında bilinçsizliğimiz ve bilgisizliğimiz yüzünden telafisi mümkün olmayan facialar meydana gelebiliyor. Bizlere göre sağlık konusunun bütün toplumca bilinmesi gereken ABC’si ilk yardım konusudur. Aslında ilk yardım yediden yetmişe herkese öğretilmeli hem de her şeyden önce. Çünkü başımıza gelecek deprem, yangın, sel, araba kazası vb. afetlerin ne zamanı ne de yeri belli değildir. Her an bir sağlık felaketiyle karşılaşabiliriz. Böyle bir durumda ilk yardım bilgimiz hayat kurtarıcı bir rol oynayabilir. Bu nedenle de Tekden Hastanesi yönetimi olarak ilk yardımın önemini bugün genç arkadaşlarımızla da paylaşarak bilinçlenmelerini hedefledik. Bizleri ilgi ve alakalı bir şekilde dinledikleri için öğrenci kardeşlerimize, onlarla buluşmamızı sağladıkları için de Kokpit Havacılık Lisesi yönetimine teşekkür ediyorum “ dedi.