Toplantıda konuşma yapan Şube Başkanı Tefçi, “bu kadar katılım düzeyi yüksek bir toplantıyı düzenleyen Pamukkale ilçe yönetimine teşekkür ederim. Türkiye’de seçime yaklaşırken karanlık güçler tekrar düğmeye basmıştır. Eğitim-Bir-Sen olarak, bu ülkede birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun diriltilmesi, teminat altına alınması anlamında mücadele eden, bütün çalışmalarında buna atıfta bulunan bir teşkilat olarak, Türkiye’de huzurun yakalanması manasında duruşumuz nettir. Şehit Savcımız Mehmet Selim Kiraz’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum”dedi.
Tefçi, “Değerli yönetici arkadaşlarım Nöbet görevine ücret verilmesi için imza kampanyası başlatarak angaryaya hayır diyen Eğitim-Bir-Sen olarak, 30 Mart itibarıyla, eğitim-öğretim yılı başında belirlenen nöbet planlaması haricinde, her ne amaçla olursa olsun, verilen nöbetin tutulmaması yönünde karar aldık.Genel yönetim kurulu’nun bu konuda aldığı karar şu şekildedir.Sendikamız tarafından toplu sözleşme masasına ve KPDK gündemine taşınmasına rağmen, idarece öğretmenlerimize nöbet görevi karşılığı ücret ödenmesi noktasında somut bir düzenleme yapılmamış olması üzerine, nöbet görevi karşılığında nöbet tutulan her gün için, bu görevin karşılığı olarak birim saat üzerinden nöbet görev ücreti ödenmesi ya da ek ders ücreti ödenmesi hususunda gerekli düzenlemelerle ilgili kurumlarca gerçekleştirilinceye kadar 30.03.2015 tarihinden itibaren nöbet görevinin; haftada bir gün, kadrosunun görevlendirmesinin bulunduğu, eğitim kurumunda önceden belirlenmiş nöbet görev yeriyle, sınırlı olmak üzere yerine getirilmesine; eğitim öğretim yılı başında belirlenen nöbet planlaması haricinde her ne amaçla olurla olsun,verilen nöbet tutulmamasına karar verilmiştir. Bundan dolayı fazla nöbete hayır diyoruz”dedi.
Tefçi,“bizler eğitim çalışanlarının gönüllerine hitap ederek, kazanımlarımızı anlatarak, dertleriyle dertlenerek üyeliklerine talip olacağız. Mayısta da Türkiye’de 400 Bin hedefine ulaşacağız”diye belirtti.