İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde de binlerce aileyi çanta ve kırtasiye seti masrafından kurtarıyor. Toplam 196 ilköğretim okulu ve ortaokulda 26 bin 150 öğrenciye kırtasiye seti ve okul çantası dağıtılıyor. Dağıtımlar daha çok dar gelirli ailelerin yaşadığı bölgelerdeki okullarda gerçekleştiriliyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç ile Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Serpil Keskin, Narlıdere Hasan İçyer İlk ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek miniklere kırtasiye setlerini hediye etti. Büyükşehir Belediyesi’nin bu armağanı, özellikle okula yeni başlayan minik öğrencileri çok sevindirdi.
Sosyal belediyeciliğin gereği olan görevlerin biri olarak eğitime destek faaliyetlerini yıllardan beri sürdürdüklerini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Pervin Şenel Genç, “2013 yılında kırtasiye setinde 26 bin 150 adete ve 196 okula ulaştık. Hedefimiz bu desteği daha da büyütmek, sevgili öğrencilerimizin eğitimine bir nebze de olsa katkıda bulunmak. Gelecekleri iyi ve aydınlık olsun. Hepsine başarılar diliyorum. Gelecek onların” şeklinde konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi bu yıl ilk ve ortaokul öğrencilerinin ihtiyaçlarına göre iki ayrı set hazırladı. 2011 yılında 58 okulda 35 bin 708 öğrenciye, 2012 yılında ise 45 okulda 18 bin 124 öğrenciye ulaşılarak kırtasiye seti ve çanta armağan edildi. Büyükşehir Belediyesi ayrıca ihtiyaçlı okullara tam spor seti vermeye de devam ediyor.